Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Crystal Palace 3-1
Mestadels stabilt och emellanåt sprudlande anfallsfotboll

Manchester United tog under dagen sin tredje seger under försäsongen och gjorde så mot ett tämligen blekt Crystal Palace. Det var det ordinarie gardet som såg till att ungdomarna och övriga inhoppare kunde ta segern i hamn, även om det blev lite spänning mot slutet efter det röda kort som drabbade United. 

Stabil första halvlek

Startelvan som Erik ten Hag ställde ut bestod inte av några större överraskningar. David De Gea var som väntat tillbaka mellan stolparna och i backlinjen tog Tyrell Malacia plats till vänster.

Mycket kretsade också kring nederländaren, som ju var inblandad i Anthony Martials ledningsmål. Ett vackert sådant, ska tilläggas. Malacia ser å ena sidan spännande ut, å andra tämligen opolerad. Jag är dock övertygad om att Ten Hag kan slipa till vänsterbacken.

I första halvlek var det annars inte mycket att gå igång på. Det var stabilt, varken mer eller mindre. United hittade emellanåt bra kombinationer men hade svårt att komma till rena lägen. Crystal Palace försvarade sig visserligen med många spelare och det där syndromet att bryta ner låga försvar kommer nog fortsatt vara ett bekymmer ett tag framöver. Jadon Sancho är den som ofta sitter på lösningar och även har förmågan att låsa upp låga försvar. Det blir dock jobbigt att förlita sig för mycket på honom.

Jag vill även plussa för Fred, som såg hyfsat bekväm ut med bollen och var dessutom mer progressiv med bollen än vad som brukar vara fallet. Vad som är tydligt är emellertid att brassen behöver en annan spelartyp än Scott McTominay bredvid sig, men det är knappast heller någon nyhet.

Nyförvärvet Tyrell Malacia ser spännande ut men har samtidigt mycket att slipa på i sitt spel. 

Sprudlande anfallsfotboll i 20 minuter

Ten Hag gjorde bara ett byte inför andra halvlek och det var nyss nämnde McTominay som fick lämna plats åt Domny van de Beek. Jag tror knappast att det var anledningen till den scenförändring vi fick se.

United skruvade hursomhelst upp tempot rejält och det aningen reservbetonade Palace-laget fick svårt att hänga med. Medan United ägnade sig åt att bjuda på fin, offensiv fotboll, sysslade de rödblå med att spela fysiskt och fult.

Marcus Rashford fick göra ett enkelt men förmodligen för honom själv viktigt mål. Ett mål vi nog kan ranka som det snyggaste hittills under försäsongen, efter mycket fint förarbete från Sancho, Martial och Van de Beek.

Sanchos 3-0-mål kort därefter var inte heller det illa, efter att ha fått öppen gata fram till mål.

Dessa 20 minuter av andra halvlek var Uniteds bästa period i matchen, för sedan skulle det luftas friskt.

Ten Hag bytte till slut hela laget förutom De Gea och i vanlig ordning var det många ungdomar som gjorde entré. Bland annat fick vi se Hannibal göra sina första minuter nu i sommar men det hände inte mycket varken runt honom eller hans lagkamrater.

I negativ bemärkelse var återigen experimentet med Alex Telles som mittback det mest notabla. Att brassen hade ynglingen Will Fish, som drog på sig ett rött kort, bredvid sig gjorde inte saken lättare. De Gea fumlade dessutom in en boll och tankarna förde en i viss mån tillbaka till förra säsongen.

Det ska dock sägas att Palace var bleka och gjorde att United kunde spela av matchen ganska kontrollerat.

Det jag undrar är dock när Alejandro Garnacho ska få sin chans…

Pinsamt, skamligt!

Slutligen anser jag att buropen mot vår lagkapten Harry Maguire måste adresseras, för när de förekommer i det här sammanhanget, under en försäsong, är det faktiskt helt oförståeligt.

De (mestadels semi-intresserade turister) som häver ur sig dessa burop vet förmodligen inte själva hur patetiska de är.

Att det var berättigat att rikta burop mot Maguire, och för all del övriga spelare, under förra säsongen skriver jag under på, men nu? I en träningsmatch? Det är bara beklagligt och pinsamt.