Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Formaliteterna avklarade
Lisandro Martínez har signerat för Manchester United

Manchester United meddelar på onsdagen att den argentinska mittbacken Lisandro Martínez är klar för klubben. Martínez har signerat ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Mittbacken ansluter från Ajax. Överenskommelsen mellan klubbarna bekräftades för en och en halv vecka sedan. Nu är läkarundersökningen, arbetstillståndet och kontraktsskrivandet äntligen klart.

Övergångssumman blev 57,37 miljoner euro med ytterligare 10 miljoner i klausuler. Detta har bekräftats officiellt av Ajax.

Martínez, som är 24 år gammal, representerade Newell’s Old Boys och Defensa y Justicia i Argentina innan han 2019 flyttade till Europa och Ajax. Meritlistan inkluderar två ligatitlar i Nederländerna och en vinst i Copa América. Förra säsongen utsågs Martínez till årets spelare i Ajax.

Lisandro Martínez säger:

Det är en ära att signera för den här fantastiska fotbollsklubben. Jag har jobbat så hårt för att komma till den här stunden. Och nu när jag är här kommer jag att pusha mig själv ännu hårdare.

Jag har haft lyckan att vara en del av framgångsrika lag i min karriär och det är vad jag vill fortsätta i Manchester United. Det kommer att krävas mycket arbete för att komma dit, men under den här managern och tränarna och tillsammans med mina nya lagkamrater, tror jag verkligen att vi kan göra det.

Jag vill tacka Ajax och deras fans för allt stöd de gav mig. Jag hade en otrolig tid där men jag känner att nu är rätt läge att testa mig själv i annan omgivning. Nu är jag i den perfekta klubben för att göra det.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Lisandro är en enastående spelare som kommer med ytterligare kvalitet och erfarenhet till Eriks trupp.

Vi är jätteglada att han har valt att gå till Manchester United. Och vi ser fram emot att se honom utvecklas ytterligare och hjälpa laget att uppnå den framgång vi siktar mot.