Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Atletico Madrid
Generalrepetition med höga krav

Det är visserligen två matcher för United denna helg inför premiären av Premier League den 7 augusti och morgondagens match i Oslo är den första. Ändå lär matchen mot Atletico Madrid bli generalrepetitionen där Ten Hag spelar sin starkaste elva. 

Manchester United

Sannolikt åker United till den norska huvudstaden med sina bästa spelare och vi förväntar oss inga stora överraskningar i truppen eller den elva som kommer att starta. Det återstår att se om nyförvärven Martínez och Eriksen kommer till spel. Viss osäkerhet råder fortfarande laget kommer att formeras på lördag respektive söndag.

De fyra försäsongsmatcherna i Thailand och Australien slutade med 3 vinster och en oavgjord och en total målskillnad i 13-3 vilket vid första anblicken ger en fin mersmak i munnen inför årets start i Premier League. Vi vet dock att motstånden har varit överkomliga och flera av oss är trots allt lite oroliga för en defensiv som ännu inte känns trygg (kanske främst beroende på att försvarslinjen varit identisk med förra årets uppställning).

Men vi tar såklart med oss det positiva och hoppas Ten hag lyckas åka från Oslo med en fin skalp. Vi har höga krav på en riktigt bra insats. Ska vi dra till med 2-0.

Vi vet att Erik ten Hag hade velat stå med fler nyförvärv såhär en vecka innan premiären i PL,  men nu kan vi konstatera att det endast finns tre spelare som kan slå sig in i startelvan och med tanke på de relativt sena ankomsterna så ska vi nog snarare tro på en förväntad gammal elva från start mot Brighton nästa helg.

McTominay rapporteras vara något osäker inför morgondagen men spelar sannolikt om han är frisk tillsammans med Fred. Det vore dock fint att få se både Eriksen och Martínez presentera sig i den norska huvudstaden. Om inte lär de dyka upp på Old Trafford under söndagen. Jag tror båda sitter på fin potential och jag blir inte förvånad om Eriksen tänker visa sig från sin bästa sida direkt.

I avsaknad av Ronaldo (eller?) så tror jag på en startuppställning med De Gea; Shaw, Maguire, Lindelöf, Dalot; Fred, McTominay; Fernandes, Rashford, Sancho; Martial.

Atletico Madrid

Atletico Madrid ligger efter United i försäsongsupplägget och har fram till nu endast spelat en träningsmatch. Det blev en behaglig vinst med 4-0 mot Numancia från Spaniens tredje högsta liga. Innan ligastart den 15 augusti väntar nu förutom United, Cadiz och Juventus.

Atletico Madrid slutade trea i La Liga förra säsongen och var aldrig riktigt nära Real Madrid. De gick dock till kvartsfinal i Champions League på Uniteds bekostnad som vi alla finns, innan de åkte ut mot Manchester City. Under torsdagen gjorde laget klart med högerbacken Nahuel Molina från Udinese som ersätter Kieran Trippier som gick till Newcastle tidigare under året.

Det råder viss osäkerhet om både Alvaro Morata och Antonie Griezmann inför säsongen (naturligtvis är Barca involverade) och dessutom har väl ingen missat att vår egen CR7 ryktats komma in till laget. Det har dock blivit motsagt från alla håll som en praktisk omöjlighet och Atleticos fans beskrev härom dagen Ronaldo som själva antitesen mot den värdegrund som råder i Atletico.

Även lagkapten Koke uttalade sig under gårdagen med orden ”Det finns inget snack om Cristiano Ronaldo i omklädningsrummet. Mina lagkamrater är stora spelare”.

Vi förväntar oss en stark uppställning från Diego Simone med spelare som Lodi, Llorente, Koke, Witsel, Gimenez och Griezmann i truppen. Ändå bör United gå segrande ur den här matchen med tanke på de olika faserna lagen befinner sig i.

Övrigt

  • Matchen spelas på Ullevål Stadium i Oslo, den norska nationalarenan. Kapacitet idag är 27200 och många lär hålla på United.

Matchinformation

Manchester United
Atlético Madrid
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 30 juli 2022, 13.45
Plats: Ullevaal Stadion, Oslo
Teve: Viaplay

Manchester United

Målvakter: De Gea, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Bailly, Dalot, Fish, Laird, Lindelöf, Maguire, Malacia, Martínez, Shaw, Telles, Varane, Wan-Bissaka
Mittfältare: Amad, Eriksen, Fernandes, Fred, Garner, Hannibal, Iqbal, McTominay, Pellistri, Savage, Van de Beek
Anfallare: Chong, Elanga, Garnacho, Martial, Rashford, Sancho
Oviss status: McTominay (skadekänning)
Förmodad frånvaro: Ronaldo, Tuanzebe (personliga skäl), Jones (individuell träning), Williams (skadad), Mengi (oklart), Shoretire (med U21), Fernández, Henderson (utlånade), Greenwood (otillgänglig)