Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ronaldo vs Messi / Backlinjen bantas / Sesko på radarn

Fredagens nyhetssvep inkluderar fortsatta och nya rykten på transfermarknaden. Allt tyder på att Ronaldo vill bort och en anledning som tas upp är att han vill behålla sitt målrekord i Champions League. I övrigt fortsätter rykten om en bantad backlinje och offensiva alternativ in. 

Ronaldo vs Messi

Alla vet vi att tävlingen om vem som gör mest mål är viktig för alla, eller? Det ryktas om att Ronaldo vill behålla sitt målrekord i Champions Leauge och att det ska vara en anledning till att han vill lösas från sitt kontrakt med United. Där bakom lurar ju Messi som uppenbarligen kommer att spela i CL fortsatt. Vi får ta ”målryktet” med en nypa salt men det verkar stå klart att Ronaldos vilja är att lämna. Det skiljer trots allt hela 15 mål (185 mot 160) så ännu är rekordet inte i fara.

En av klubbarna som nämns är hans tidigare adress i Lissabon och Sporting. Många kommentarer dömer åter ut Ronaldo som en icke-lagspelare som gärna får lämna i detta skede.

Backlinjen bantas

Försvarslinjen har stärkts ytterligare med Lisandro Martínez och det mesta tyder på att några försvarare kommer att lämna eller lånas ut under säsongen. Eric Bailly har gjort fina insatser under försäsongen men ryktas ändå bort till Serie A. En återförening med Mourinho i Roma nämns som ett alternativ, även Milan sägs vara intresserade av Bailly.

Unge Ethan Laird sägs vara aktuell för utlån till Watford i Championship. Även han har visat framfötterna men behöver speltid. Andra som har nämnts i sammanhanget är Alex Telles och Axel Tuanzebe som båda får svårt att slå sig in i laget som det ser ut nu.

Sesko på radarn

Även om offensiven har sett bra ut så har Erik ten Hag upprepat att laget behöver stärkas ytterligare från mitten och framåt. Antony tros inte längre vara aktuell utan istället kommer andra uppgifter. En spelare på radarn är RB Salzburgs Benjamin Sesko som nyligen gjorde mål mot Liverpool i en träningsmatch.

Den unge slovenen ses som mycket lovande men Salzburg har ingen intention att sälja enligt rapporter. John Murtough ska dock ha varit i Tyskland för möte med agenten Elvis Basanovic under veckan. 19-åringen har kontrakt med Salzburg över 2026.

Derby på Etihad Stadium

Derbyt mellan Manchesterklubbarna i WSL i december kommer att spelas på Etihad Stadium. Det blir åter en match se fram emot för damfotbollen som fortsätter att öka i intresse. Kanske inte så konstigt med tanke på det spel som visas upp under EM.

Även derbyt mellan Arsenal och United i november kommer att spelas med mycket publik på Emirates.