Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tränarstaben förstärker
Benni McCarthy ansluter till tränarstaben

Manchester United meddelar under lördagskvällen att man förstärker i tränarstaben. In kommer den före detta Premier League-anfallaren Benni McCarthy, som nu senast kommer från ett tränaruppdrag i sitt hemland Sydafrika. 

Benni McCarthy är nog för många Premier League-vurmare ett välbekant namn. Den sydafrikanske anfallaren representerade både Blackburn Rovers och West Ham United under sin tid i England och gjorde framför allt ett avtryck i den förstnämnda klubben.

Nu bekräftar Manchester United att 44-åringen ansluter till Erik ten Hags tränarstab, i vilken sedan tidigare bland annat Steve McClaren, Mitchell van der Gaag, Darren Fletcher, och Eric Ramsay ingår.

Inte helt förvånande kommer den före detta anfallaren i första hand ha fokus på just anfallsspelet och arbeta med utvecklingen på det området.

McCarthy, som för övrigt är Sydafrikas meste målskytt i landslaget, kommer senast från ett tränaruppdrag i sitt hemland där han coachade AmaZulu FC.

Säsongen 2020/21 tog han laget till en historisk andraplats i den inhemska högstaligan. Efter den skalpen belönades han dessutom med utmärkelsen som årets tränare i ligan. Förra säsongen slutade dock laget på en sjundeplats.

Att nästa anhalt nu blir Manchester United ser McCarthy själv som en dröm. Han medger att United varit hans favoritlag sedan barnsben. Extra speciellt var det naturligtvis för honom när han nätade två gånger på United i Champions League säsongen 2003/04, då i Porto. En turnering han gick och vann med portugiserna.

”Jag håller på United och ville alltid spela för dem. Jag var förtjust i spelare som Ryan Giggs, Mark Hughes, och Andy Cole,” har McCarthy en gång i tiden förkunnat.

Vi hälsar Benni McCarthy välkommen till Manchester United och önskar honom lycka till!