Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester Untied - Rayo Vallecano
Dags för spelare att ta chansen

Då har det blivit dags för Manchester Uniteds sista träningsmatch innan det drar igång på riktigt nästa helg. Motståndet står Rayo Vallecano och kanske får vi se några familjära ansikten när matchen startar.

Manchester United

Morgondagens match blir lagets andra match denna helgen efter dagens förlust mot Atlético Madrid, vilket såklart inte var tanken från början. Då var det nämligen tänkt att matchen mot Atlético skulle bli det sista genrepet inför säsongspremiären, men Erik ten Hag ville ha en match till för att kunna ge fler spelare minuter, och på så sätt få en klarare bild av spelarna när det är dags att utvärdera dem. Därför är det viktigt att spelarna som får spela imorgon tar sina chanser.

Efter att ten Hag ställt upp med ett starkt lag i Oslo så kommer morgondagens match främst bestå utav reserver och ungdomsspelare. Bland de spelare som inte fanns med i truppen mot Atlético så var det några namn som stack ut lite extra.

Luke Shaw, Raphaël Varane, Aaron Wan-Bissaka och Cristiano Ronaldo lämnades alla utanför truppen som under gårdagen flög till Oslo, och detta kan betyda att de inte heller kommer att finnas i startelvan i premiären mot Brighton. Varane har haft skadeproblem och det verkar som att man har begränsat hans minuter för att hålla honom frisk, och därför är det inte helt förvånande att han inte är med i truppen.

Överraskande var dock att Luke Shaw inte fanns med, men vi fick tidigare under dagen reda på att det var på grund av sjukdom som engelsmannen inte åkte med till Norge.

När det kommer till Wan-Bissaka så var det väl inte speciellt överraskande att han inte fanns med i truppen då Ten Hag tydligt visat att han håller Dalot högre. Att Varane och Wan-Bissaka kommer att starta imorgon så länge de är skadefria känns inte som någon överraskning, men det verkar även som att Cristiano Ronaldo kommer att spela imorgon, något han meddelade på Instagram.

Det ser ut som att Cristiano Ronaldo kommer att göra sin första match för säsongen imorgon.

Morgondagens match blir också Erik ten Hags första match på Old Trafford, och arenan kommer att se lite annorlunda ut mot hur det såg ut förra säsongen. Ten Hag har nämligen beslutat sig för att göra en ändring kring avbytarbänkarna. Tidigare så har hemmalagets bänk varit längst ifrån spelartunneln, men det har man nu alltså ändrat på efter att Ten Hag noterat detta under sitt första besök på arenan.

Om man ska försöka sig på att sätta ihop en startelva så skulle backlinjen kunna se ut på följande sätt. Wan-Bissaka, Varane, Bailly och Shaw om han är redo, med Tom Heaton emellan stolparna. Dock finns det nog en möjlighet att Lisandro Martinez får starta då han var en oanvänd avbytare mot Atlético.

På mittfältet så tror jag att en mittfältsduo beståendes av Charlie Savage och Zidane Iqbal känns rimlig då de spelade tillsammans där under försäsongstouren och gjorde det bra. Vi har sett att Isak Hansen har tränat med a-laget så kanske får han spela i nummer 10-rollen även om jag tror att det finns en bra chans att Hannibal tar den rollen. Jag skulle inte heller bli förvånad om Christian Eriksen får mer minuter imorgon då han bara spelade dryga 20 minuter mot Atlético. På kanterna tror jag på Amad och Garnacho och på topp så blir det troligtvis Ronaldo.

Rayo Vallecano

Rayo Vallecano är i fas med United när det kommer till matcher spelade under försäsongen. Man har spelat fyra matcher och man har mött lag från Tyskland, England och Spanien. Man mötte Freiburg i första matchen där man fick stryk med 3-0. Sedan slog man Sheffield Wednesday med 2-0, spelade lika mot Birmingham och slog Leganes med 2-1. 

I laget finns det två familjära ansikten i Radamel Falcao och Bebé som båda har spelat i United, dock under ganska olika förutsättningar. Bebé värvades till klubben år 2010 när man var ett riktigt bra lag och den värvningen är fortfarande en av de märkligaste transferhistorierna i klubbens historia. Man spenderade cirka €9 miljoner på Bebé, utan att Sir Alex Ferguson sett honom spela.

Radamel Falcao värvades år 2014 efter att Ferguson lämnat och hade en riktigt tuff tid i United där det blev fyra mål för colombianen. Vad de dock har gemensamt är att de båda floppade under sina sejourer i United. 

Jag antar att Andoni Iraola kommer att matcha ett starkt lag när matchen blåser igång. Förhoppningsvis får vi se Falcao, men främst Bebé från start. Utöver det så kanske den tidigare Newcastle-spelaren Florian Lejeune, som man precis tagit in på lån också spela från start. 

Övrigt

Matchen spelas på Old Trafford, och det är den första matchen man spelar där denna säsongen. Det är som sagt också Erik ten Hags första match på arenan som tränare för United.

Matchinformation

Manchester United
Rayo Vallecano
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 31 juli 2022, 17.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Bailly, Dalot, Fish, Laird, Lindelöf, Maguire, Malacia, Martínez, Shaw, Telles, Varane, Wan-Bissaka
Mittfältare: Amad, Eriksen, Fernandes, Fred, Garner, Hannibal, Iqbal, McTominay, Pellistri, Savage, Van de Beek
Anfallare: Chong, Elanga, Garnacho, Martial, Rashford, Sancho
Oviss status: McTominay (skadekänning)
Förmodad frånvaro: Ronaldo, Tuanzebe (personliga skäl), Jones (individuell träning), Williams (skadad), Mengi (oklart), Shoretire (med U21), Fernández, Henderson (utlånade), Greenwood (otillgänglig)