Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Manchester United - Atlético Madrid
Premiärelvan? Den kittlar hursomhelst inte

Det är nu endast en vecka kvar till ligapremiär för Manchester United och efter en relativt stark försäsongsturné ska man nu genrepa mot spanskt motstånd två gånger om. Idag mot Atlético Madrid i Oslo. 

United befinner sig just nu i Norge och dess huvudstad för att ta emot Atlético Madrid. I truppen hittar vi 21 spelare och värt att notera är att samtliga nyförvärv finns med – Tyrell Malacia, Christian Eriksen, och Lisandro Martinez.

Några etablerade namn som däremot saknas är Raphaël Varane, Cristiano Ronaldo, Luke Shaw, och Aaron Wan-Bissaka.

Sannolikt är det skador, eller försiktighetsåtgärder, som ligger till grund för att åtminstone tre av ovan nämnda spelare inte finns med. Ronaldo uppges dock spela imorgon, när Rayo Vallecano gästar Old Trafford.

Ser vi däremot till dagens lag så är det inte mycket som pirrar till. Känslan är dock att det kan vara Erik ten Hags premiärelva om en vecka.

Både Eriksen och Martinez inleder på bänken men gissningsvis kommer de in i andra halvlek.

En fråga som kan ställas är också var Jadon Sancho är. Engelsmannen fanns med i den resande truppen men är utanför dagens matchtrupp. Enligt uppgifter ska det röra sig om sjukdom.

Atlético Madrids lag

Hos spanjorerna är det ett relativt starkt lag som Diego Simeone ställer ut. Saknas i startelvan gör dock lagkaptenen Koke samt nyförvärvet Axel Witsel.

I övrigt ser förutsättningarna i Oslo perfekta ut.

Införrapporten

Generalrepetition med höga krav