Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Rayo Vallecano 1-1
Ny gullegris på Old Trafford i ganska avslagen historia

Försäsongens sista träningsmatch kunde bli lite vad som helst då matchen främst handlade om att lufta flera reserver och unga talanger. Det egentliga genrepet genomfördes snarare igår med första elvan i Oslo. På förhand såg det ändå väldigt intressant ut då flera namn i startelvan trots allt är potentiella startspelare inom kort. Matchen blev vad den blev, något avslagen men vi fick se ett par unga spännande talanger visa upp sig.  

Startelvan och de unga talangerna

På förhand var matchen idag var mer en chans att lufta spelare än en potentiellt spännande fotbollsmatch. Ändå var den elva som ställdes på planen ganska namnkunnig. Eriksen, Varane och Martínez ska väl alla vara startspelare på kort sikt och talangerna Laird, Garnacho och Garner känns heta på något längre sikt. Vi kan nog i efterhand konstatera att samtliga nämnda gjorda bra insatser med lite extra plus på unge Alejandro Garnacho.

Det blir inte helt lätt för Ten Hag att avgöra vilka som ska lånas ut och vilka som blir kvar under säsongen. Laird har ryktats till Watford, och Garner och Amad var utlånade förra säsongen.  De nämnda är dock duktiga fotbollspelare som alla kan göra skillnad som inhoppare.  Vi vet dock att konkurrensen är väl hård och alla lär såklart inte kunna slå sig in i truppen redan nu.

Garnacho – en ny gullegris

Vi har tidigare hyllat Alejandro Garnacho som uppenbarligen är en mycket ung lovande talang. Därför har det varit trist att vi fått se så mer av honom i tidigare träningsmatcher. Under veckan spelade han dock mot Wrexham och idag fick han chansen från start till vänster. Och han gjorde helt klart en mycket fin insats och kan ha spelat till sig en plats i truppen även om det såklart blir svårt att ta en ordinarie plats.

Den unge argentinaren är livlig, gillar att utmana och söka boll vilket såklart fansen gillar. Med lite flyt kan han bli Old Traffords nya gullegris om inte alltför lång tid.

Tahith Chong däremot såg svagare ut och kommer nog få fortsätta utvecklas utanför seniorlaget alternativt på lån någonstans. Nivån i seniorlaget känns ännu för hög för den holländske talangen.

Resultatet

Efter att Amad lyckades få in ledningsmålet kom Vallecano upp i några anfall. Falcao och Garcia såg ganska pigga ut. Det var den sistnämnde som fick in kvitteringen som dock kändes billig när Telles kom på mellanhand och backlinjen såg allmänt passiv ut. I övrigt spelar resultatet 1-1 väldigt liten roll och säger inte mycket inför framtiden.

Ronaldo

Oklarheterna kring Ronaldo blev knappast klarare efter dagens match. Inför matchen har han poserat med Uniteds unga talanger och inför denna match var uttalandet ”kungen spelar på söndag” det mest heta citatet. Han spelade en halvlek idag och såg generellt något ostämd ut även om han inte på något sätt gjorde bort sig. Frågan är nu om han kommer att finnas med under säsongen eller om det blir en flytt. Ingen vet riktigt säkert.

Det gäller att inte haka upp sig på denna fråga för mycket utan istället prata om det som är mer spännande och mer klart. Amad kom in istället för Ronaldo och fick slå in en retur efter Alex Telles skott i början av andra halvlek. Överlag såg han pigg ut och det återstår att se om han kommer att lånas ut denna säsong eller om han kan bli en nyttig inhoppare.

Övriga insatser

Varane kändes något rostig men vi vet vad fransmannen kan när han är frisk och i form. Han lär nog dock inte starta i backlinjen i premiären mot Brighton nästa helg. Martínez däremot lär hota Victor Lindelöf ganska snart med mer speltid i benen. Överlag stabil med hög potential.

Vi fick se pigga inhopp även av Amad och Zidande Iqbal och därutöver fick vi se lite minuter på Hansen-Aarøen, Shoretire och Hannibal som alla är intressanta i en framtid. De senare lär dock inte ligga längst fram i ledet detta år.