Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Telles till Sevilla / Missnöje hos Ten Hag / Russos klack nominerad

Bland Unitednyheterna de senaste dygnet kan vi bland annat läsa om att Erik ten Hag riktat kritik mot de spelare som lämnade Old Trafford innan full tid i samband med matchen mot Rayo Vallecano. Vidare nås vi av transferrykten som gör gällande att Alex Telles är på väg mot en utlåning till Sevilla.

Vi noterar också att Alessia Russos klackmål mot Sverige i semifinalen av EM nominerats till turneringen mål – detta och en hel del annat!

Telles lånas ut till Sevilla

Det är i alla fall de senaste uppgifterna från brittisk media.

I och med att United värvade Tyrell Malacia och sedan tidigare har Luke Shaw i truppen så tycks det som så att Alex Telles blir överflödig.

James Ducker på The Telegraph menar att en spanska Sevilla är en intressent men att det fortsatt är en bit kvar till en överenskommelse mellan klubbarna.

Återstår i så fall att se om brassen har större lycka i La Liga-fyran från ifjol än vad Anthony Martial hade.

Ten Hag fördömer spelarnas beteende

I samband med att United spelade mot Rayo Vallecano i söndags lämnade vissa spelare Old Trafford redan i paus. Bland annat Cristiano Ronaldo.

Även ett par spelare som befann sig på läktaren lämnade också tidigt, däribland landsmannen Diogo Dalot.

Detta fördömer nu Erik ten Hag och menar att det är oacceptabelt att bete sig på det sättet.

”Vi är ett lag och då stannar man till slutet,” säger 52-åringen i en intervju till nederländska Viaplay.

Även Henderson uttrycker missnöje

Erik ten Han är inte den enda i Unitedkretsar som uttryck missnöjde de senaste dygnet. Näst på tur är Dean Henderson, som inte varit nöjd med det senaste året i klubben.

Inför den här säsongen har Henderson lämnat på lån till Nottingham Forest men inför föregående säsong hade 25-åringen hoppats på mycket mer i United.

Bland annat skulle Henderson blivit lovad en ”förstaspade” i vad som då var Ole Gunnar Solskjaers lag men Covid-19 satte stopp för engelsmannen och därefter gjorde David De Gea det så pass bra att det inte gick att peta honom.

”Helt ärligt, de här tolv månaderna har nog varit de värsta i min karriär,” säger Henderson till Talksport.

Nu under sommaren menar han dessutom att han inte ville visa upp sig för Erik ten Hag, för då skulle risken att bli sviken eller sitta bänken hela säsongen igen kunna uppstå.

”Jag ville inte att managern [Ten Hag] skulle se mig under träning för jag vet att han i så fall hade velat behålla mig.”

Känslan från målvaktens håll är att han hållits fången i United. Han säger bland annat till Talksport att han inte fått hålla en intervju de senaste två åren.

”Det är ganska uppenbart, inte sant,” säger Henderson.

Ny fotbollsansvarig i damlaget

Manchester United har för första gången nu anställt en person som ska ansvara för damlagsfotbollen i klubben. Ungefär som en direktör.

Det är Polly Bancroft som ansluter från Brighton, efter att hennes uppsägningstid upphört.

Hon kommer bland annat arbeta med rekrytering, logistiska spörsmål, och kontrakt.

I hennes arbetsbeskrivning ska det även ingå att rapportera till John Murtough, som är hela klubbens fotbollsdirektör.

Russos klack nominerad

Alessia Russos klackmål har blivit nominerat till EM-turnerings mål nu i somras. Unitedanfallaren slog till när hon hoppade in mot Sverige i semifinalen. Vi håller givetvis tummarna för Russo!

Nomineringarna och målet hittas här.

Parris nära United

Marc Skinner ser ut att förstärka truppen inför säsongen. Det ryktas nämligen om att Arsenals anfallare Nikita Parris, som för övrigt fanns med i Englands EM-trupp, kommer ansluta till United.

En överenskommelse uppges ha varit nådd innan mästerskapet drog igång och nu ska sannolikt affären slutföras inom kort.

Parris är 28 år gammal och har ett förflutet i Olympique Lyonnais, Manchester City, och Everton.

Knäböjandet mot rasismen fortsätter

Premier League-klubbarnas kaptener står enade i frågan om att fortsätta knäböja för att visa på att man tar kampen mot rasism. 

Den här säsongen har man kommit överens om att vid vissa tillfällen knäböja. Bland annat under premiäromgången och vidare under oktober samt mars månad, men även under Boxing day och de inhemska cupfinalerna.

Mot större supporterinflytande

Manchester United Supporters Trust, som arbetar för supporterinflytande och en god ägarsituation, ska rösta om ett så kallat Fan Share Scheme fram till den 9 augusti. Det innebär att man följaktligen röstar om att kunna ge supportrar ett större ägarinflytande i frågor som rör klubben. Det skulle i sin tur också göra att B-klassade aktier värderas lika mycket i omröstningar som de aktier som Glazers sitter på.