Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Småirriterad Ten Hag / Russos klack vinner pris / ”We want Frenkie”

Erik ten Hag gjorde nyligen sin första skarpa presskonferens och var helt klart mer kortfattad och irriterad än tidigare. I första hand märktes att han tröttnat på frågan om Ronaldo som var en av dem som lämnade tidigare i matchen mot Rayo Vallecano. Ten Hag intygade i övrigt att alla är redo, att truppen jobbat hårt och bra och att målet är att vinna varje match.

Småirriterad Ten Hag

Erik ten Hag fick upprepade frågor om att Ronaldo som lämnade matchen mot Rayo Vallecano tidigt och åkte därifrån. Ten Hag var uppenbart trött på frågan och klippte av snabbt med, ”det var inte korrekt och det vet alla, saken är överspelad”. Han betonade också framför allt att fokus inte borde ligga på Ronaldo utan han var bara en av flera som lämnade tidigt. Överlag var han irriterad över de förväntade Ronaldo-frågorna.

Ten Hag ville inte kommentera något särskilt med Ronaldo-situationen utan sa bara att han räknar med honom i laget och har planerat utifrån det, och att allt ser bra ut inför premiären. Vi inser förstås att läget är mer komplicerat än så men ändå.

Russos klack vinner pris

Russos nonchalanta klackmål mot Sverige i EM-semifinalen har blivit utsett till turneringens snyggaste mål. Vi vet att Hedvig Lundahl var självkritisk efter matchen, men det förtar inte det fina och nonchalanta målet där Russo klackar in den med ryggen mot mål. Vi kan också notera att Ella Toones snygga lobbmål i finalen kommer på andra plats. Manchester United-spelarna i fokus alltså.

”We want Frenkie”

Självklart fick Erik ten Hag också frågor om mittfältet, om avsaknaden av fler defensiva mittfältare och om Frenkie De Jong. Han svarade blixtsnabbt: ”We want Frenkie” men betonade vidare att han inte kan tala om situationen och om en spelare som är under kontrakt med annat lag.

Vi fick egentligen inte höra något nytt om De Jong men kan notera att Ten Hag också sa, ”vi kommer med nyheter när vi har några”. Användningen av ordet när snarare än om kan tyda på att det ändå går framåt.

En sammanfattning av Erik Ten Hags övriga uttalanden från dagens presskonferens:

  • Alla friska spelare är redo att starta inklusive Martínez och Eriksen
  • Martial är inte uttagningsbar inför premiären på grund av skada
  • Vi har bra spelare på mittfältet, det gäller att jobba med truppen man har och utveckla spelarna i den
  • Brighton är en bra lag som spelar attraktiv fotboll
  • På frågan om han är nöjd att komma bland de fyra första: utgångspunkten i Manchester United måste vara att vinna varje match. Vi börjar med premiären på söndag
  • Om förlusten mot Brighton i slutet på förra säsongen: Vi vill inte se bakåt utan endast framåt.
  • Om transferfönstret hittills: Vi behöver förstärka mer men jag är nöjd med de värvningar vi gjort och det lag jag har.