Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Brighton & Hove Albion
Äntligen premiär, och med det kommer blandade känslor

Då var det äntligen dags för seriepremiär. Imorgon välkomnar Manchester United Brighton & Hove Albion till Old Trafford i Erik ten Hags första tävlingsmatch som tränare för klubben.

Manchester United

79 dagar har gått sedan Manchester United senast spelade en tävlingsmatch. Den spelades mot Crystal Palace och slutade i förlust i vad som var en av klubbens värsta säsonger någonsin. Nu går man in i en ny säsong med en ny tränare och förhoppningsvis kan Erik ten Hag bidra med positivitet till en supporterskara som desperat behöver det.

Tyvärr så har man inte hjälpt holländaren speciellt mycket i transferfönstret och nu går man in i en ny säsong med en trupp som en del skulle säga är svagare än den man hade förra säsongen. Tyvärr är det bara att inse att förändringar inte kommer att ske så länge klubbens nuvarande ägare finns kvar.

Men nu försöker vi att fokusera på morgondagens match istället. 

Erik ten Hag kommer att ha en relativt frisk trupp att välja en startelva ifrån. Tyvärr så kommer Anthony Martial att missa matchen på grund av en hamstringskada, och det är fortfarande oklart när han är tillbaka i spel. Utöver det så gav ten Hag inte något definitivt svar kring om Cristiano Ronaldo kommer att spela imorgon. Annars så verkar det som att alla andra spelare är tillgängliga för uttagning.

Att Martial inte är tillgänglig är enligt mig ett stort avbräck då han gjorde en mycket bra försäsong, samtidigt som han passar Ten Hags system bättre än Ronaldo. Det kändes också som att fransmannen klickade bra med Marcus Rashford och Jadon Sancho så det hade varit kul och se den trion tillsammans imorgon. Nu blir det alltså inte så utan det är fortfarande lite oklart hur Ten Hag väljer att formera sitt lag. Väljer han att spela Ronaldo eller blir det kanske Rashford? Eller väljer han att spela helt utan en ordentlig forward.

Något som gör morgondagen ännu lite spännande är att det finns en liten chans att vi får se tre nyförvärv från start. 

Under gårdagens presskonferens sade Ten Hag att Lisandro Martinez är matchredo, vilket bör innebära att startar imorgon. Jag skulle även kunna argumentera för att Tyrell Malacia förtjänar att starta, även om jag tror att det blir Luke Shaw på vänsterkanten. Malacia gjorde en mycket bra match i Shaws frånvaro mot Atlético Madrid då engelsmannen missade den matchen på grund av sjukdom.

Får dessa två spela från start imorgon?

Det verkar dock inte finnas några frågetecken kring om Shaw är redo för spel och därför blir det antagligen han från start imorgon. Utöver det så tror jag att det finns en chans att Christian Eriksen finns med i startelvan imorgon då han också är i matchform enligt Ten Hag. Isåfall tror jag att han skulle ersätta Scott McTominay och därmed spela i en lite djupare roll där han kommer att kunna ha mycket boll.

Med det sagt så tror jag att startelvan kommer att se ut på följande vis.

I mål är kommer David de Gea stå så länge inget konstigt händer. Diogo Dalot kommer att starta som högerback med Lisandro Martinez och Harry Maguire som mittbackar. På vänsterkanten tror jag som sagt att det blir Luke Shaw även om jag gärna skulle se Malacia där.

På mittfältet sticker jag ut hakan lite och säger att Fred och Eriksen kommer att starta med Bruno Fernandes i sin vanliga roll lite längre upp i planen. Dock skulle jag absolut inte bli förvånad om McTominay startar över Eriksen.

Jag tycker inte heller att det är någon idé att hålla på och ändra på kanterna där Rashford och Sancho har gjort det bra under försäsongen, och jag har också en känsla av att Ronaldo kommer att finnas uppe på topp. Personligen så skulle jag inte vara emot att se en falsk nia istället för en ordentlig forward och i den rollen tror jag att Donny van de Beek skulle kunna göra ett bra jobb.

Möjlig startelva:

Brighton & Hove Albion

Brighton går in i den nya säsongen med i mitt tycke en svagare trupp än vad man hade förra säsongen när man slutade på en niondeplats. Man har tappat både Yves Bissouma och Marc Cucurella till Tottenham respektive Chelsea och hittills har man inte lyckats hitta några ersättare med samma kvalitet.

In har man hämtat Julio Enciso, en 18-årig anfallare från Paraguay, Simon Adingra från den danska ligan och Levi Colwill som anslutit på lån från Chelsea. Troligtvis kommer man att försöka hitta några ersättare, men det kommer isåfall att bli efter morgondagens match. 

På skadesidan så är Alexis MacAllister tveksam efter en känning i ljumsken samtidigt som Jakub Moder fortfarande är borta med en knäskada.

Om jag ska spekulera kring en startelva så tror jag att Graham Potter kommer att ställa upp med en tre- eller fembackslinje beroende på hur man ser på det. I vilket fall så kommer man alltså att använda sig av tre mittbackar, och dessa tror jag kommer att vara Joel Veltman, Lewis Dunk och Adam Webster.

Tariq Lamptey känns som ett rimligt alternativ som ytterback på högersidan och på andra sidan så finns det några olika vägar att gå. Man har tidigare använt Leandro Trossard på den positionen, men personligen tror jag att Potter väljer att starta Enock Mwepu där.

På innermittfältet så tror jag att Moisés Caicedo kommer att spela, och jämte honom tror jag att det blir Pascal Gross. I de tre offensiva positionerna tror jag att vi får se Solly March, Danny Welbeck och Neal Maupay.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har historiskt sett haft det väldigt lätt för Brighton. I lagens fem senaste matcher har United tagit fyra segrar och förlorat en. Förlusten kommer vi nog alla ihåg då den kom i slutet av förra säsongen, och det var en av de mest pinsamma insatser jag sett från laget.

Visste ni att…

  • Manchester United har bara förlorat fyra matcher mot Brighton pÃ¥ lagens 28 möten.
  • Man har aldrig förlorat mot Brighton pÃ¥ Old Trafford.

Matchinformation

Manchester United
Brighton & Hove Albion
Turnering: Premier League, ok
Tid: Söndagen den 7 augusti 2022, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Paul Tierney
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Martial (hamstring, inget datum)
  • Jones (individuellt program, inget datum)
  • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
  • Williams (skadad, inget datum)
  • Mengi (oklar status, inget datum)
  • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

  • Sancho (sjuk, liten chans)
  • Maguire (oklar status)
  • McTominay (oklar status)
  • Pellistri (fot, liten chans)
FORM
V12/7LiverpoolNTR4-0
V15/7Melbourne VBTR4-1
V19/7C PalaceNTR3-1
O23/7Aston VillaNTR2-2
F30/7Atl MadridNTR0-1
O31/7RayoHTR1-1

Brighton & Hove Albion

Skador och avstängningar:

  • Moder (knä, februari)
Tveksamma:

  • Mac Allister (ljumske, stor chans)
FORM
F22/5West HamHPL3-1
O9/7Union S-GHTR0-0
F16/7EstorilBTR4-1
V23/7ReadingBTR2-1
F26/7BrentfordHTR0-1
V30/7EspanyolHTR5-1

United mot Brighton

Totalt:2819-5-449-22
Hemma:1412-2-024-7
Premier League:107-0-318-13
SENASTE MÖTENA
V2020-09-30BLC3-0
V2021-04-04HPL2-1
V2022-02-15HPL2-0
F2022-05-07BPL0-4
SENASTE HEMMAMATCHER
V2019-01-19HPL2-1
V2019-11-10HPL3-1
V2021-04-04HPL2-1
V2022-02-15HPL2-0