Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Brighton & Hove Albion
Älskade premiär!

Så är premiärdagen här. Den riktiga premiärdagen. Det spelades ju Premier League igår och i förrgår också. Men idag är det på riktigt. Idag ger sig Manchester United in i leken.

Personligen tycker jag att premiärhelgen är den bästa fotbollshelgen på året. Allt är ovisst. Allt är möjligt. På premiärdagen finns bara möjligheter. Allt att vinna, inget att förlora.

Plötsligt kan enligt naturlagarna redan nedflyttade Fulham – hjälpta av, tydligen, en alldeles för torr plan – ta poäng av Liverpool.

Sedan kommer fotbollsångesten. Den ter sig olika från säsong till säsong. Förra säsongen – åtminstone från oktober och framåt – var det ångest för att vi visste att det skulle gå dåligt. En annan säsong är det ångest för att vi ligger etta och då måste varje match vinnas för att förstaplatsen ska behållas. Eller så ligger vi precis bakom och måste vinna för att hänga med. Det är ändå på nåt sätt bättre. För det är så mycket roligare att vinna från underläge.

Oavsett hur det slutar: Premiären är full av drömmar. Allra helst när vi har en ny manager. Nog räcker det med lite magi från Erik ten Hag för att förvandla träbenen från förra säsongen till riktiga Manchester United-spelare?! Visst är Jadon Sancho den blivande Ballon d’Or-vinnaren?

Idag får verkligheten ursäkta. Idag drömmer vi. Idag är det premiär. Idag kör vi över Brighton & Hove Albion.


Någon matchdagsblogg blir det inte på Muss.se den här säsongen. Men när andan faller på kommer vi inleda matchdagen med ett sånt här inlägg. Hur ofta andan faller på beror åtminstone delvis på hur det går för United.