Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Bayern München 0-3
United chanslösa mot Bayern

Manchester Uniteds damlag var chanslösa mot Bayern München i finalen av Amos Women’s French Cup. Tyskorna var det klart bättre laget över 90 minuter och vann rättmätigt med 3-0.

Precis som mot PSG valde Marc Skinner en 4-3-3-formation. Idag med Jade Moore och Jackie Groenen framför Katie Zelem på det centrala mittfältet. Aningen överraskande med Moore framför Zelem, kan jag tycka. Men det är tydligt att Skinner ser Zelem som den givna sexan i det här laget. Det blir intressant att se hur mittfältet formeras när Ella Toone är tillbaka i spel. Om vi då återgår till en 4-2-3-1-formation eller om Toone kommer att användas som åtta.

I anfallet spelade Adriana Leon återigen centralt, idag med Nikita Parris som högerytter och Lucía García till vänster. Hur anfallet formeras under säsongen blir mycket intressant att se. För den offensiva bredden är stor. Alessia Russo ska förstås ha platsen som toppforward men på kanterna är det öppet. Förutom García, Leon och Parris finns Leah Galton, Kirsty Hanson, Martha Thomas och kanske även Lucy Staniforth som alternativ. Här räknar jag i princip bort nyförvärvet Rachel Williams. Jag kan inte tänka mig annat än att hennes roll i stort sett begränsas till at avlasta Russo. Givet hur Thomas och Hanson har matchats av Skinner, primärt förra säsongen men även under försäsongen, ligger det nära till hands att tro att de två inte kommer få mycket speltid.

Nyförvärvet Maya Le Tissier spelade återigen mittback (vi ska inte läsa in överdrivet mycket i det, då mittbackarna Aoife Mannion, Millie Turner och Aïssatou Tounkara saknas). Hon imponerade med en viktig glidtackling när Bayern sånär fick ett tidigt friläge.

I mål imponerade Sophie Baggaley med en reflexräddning när ett inlägg gick förbi anfallarna. Hon imponerade även på ett friläge, där Thorisdottir sedan blockerade returen.

Mindre imponerande var målvaktens agerande när Klara Bhül gav Bayern ledningen i slutet på första halvlek. Ett löst avslut letade sig in mellan benen på Baggaley.

Bayerns halvtidsledning var rättvis, tyskorna var numret större än United. Inför andra halvlek gjorde Skinner ett dubbelbyte, då Lucy Staniforth och Leah Galton kom in som ytterforwards.

Andra halvlek är bara tre minuter gammal när Bayern dubblar ledningen. På ett inlägg från Uniteds vänsterkant – där Hannah Blundells försvarsarbete inte var det bästa – dyker Lina Magull upp vid bortre stolpen, medan Thorisdottir mest tittar på. Magull styr bollen i mål men återigen är det ett avslut som Baggaley borde ha räddat. Tråkigt för målvakten som hade börjat så bra.

Strax därefter slår Baggaley bort en enkel passning men Bayern förmår inte utnyttja det läget. United får en utmärkt reduceringschans i nästa spelsekvens, då Groenen hittar Galton med ett inlägg. Vänsteryttern får emellertid felträff och ett gyllene läge går om intet.

Mitt i andra halvlek utökar Bayern till 3-0, då de är betydligt hetare än United på en hörna. Till slut är det Saki Kumagai som trycker in bollen vid bortre stolpen.

Målet kommer efter ett dubbelbyte, som såg Toone och Thomas introduceras. Toones intåg såg Moore flytta ner bredvid Zelem på mittfältet medan Toone tog sin sedvanliga plats som tia.

Den sista fjärdedelen av matchen blir tämligen händelselös. Sammantaget inget snack om vilka som var bäst den här kvällen. Det må bara vara en träningsmatch men den här matchen illustrerar ändå hur lång väg United fortfarande har att vandra. Bayern var bättre på alla sätt och vis. Ska vi leta något positivt i United så var Ona Batlle och Le Tissier bra på högerkanten i försvaret och på mittfältet gjorde Moore en stark arbetsinsats. Vänsterkanten i backlinjen – Blundell och Thorisdottir – klarade sig sämre och ingen av våra offensiva spelare lyckades med något nämnvärt.

Vi ska heller inte dra överdrivet stora växlar av det här resultatet. Bayern är ett väldigt bra lag och United har sparkapital mot laget som matchades idag.

United avslutar försäsongen med en match mot Everton på söndag nästa vecka (spelas bakom stängda dörrar på Carrington, högst oklart om vi får några rapporter alls därifrån). Sedan följer ett rent horribelt landslagsuppehåll. Direkt efter det inleds ligaspelet, där United inleder mot Tottenham på bortaplan den 10 september.

Manchester United – Bayern München 0-3 (0-1)

Amos Women’s French Cup, final, 19 augusti


0-1 (43) Klara Bhül
0-2 (48) Lina Magull
0-3 (65) Saki Kumagai


Uniteds lag: Baggaley; Batlle (Hanson 80), Le Tissier, Thorisdottir (Ladd 80), Blundell; Moore (Boe Risa 80), Zelem, Groenen (Toone 64); Parris (Staniforth 46), Leon (Thomas 64), García (Galton 46)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK