Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Casemiro presenterad av United: ”Ett nytt kapitel i Manchester tar sin början”

Det hade viskats om det under dagen och precis innan avspark mot Liverpool ikväll stod det klart – Casemiro är nu officiellt en Manchester United-spelare.

I fredags gick United ut med att man var överens med Real Madrid om en värvning av den brasilianske landslagsspelaren Casemiro. Ikväll, strax innan avspark mot Liverpool, har United nu bekräftat att Casemiro officiellt är klar för spel på Old Trafford.

30-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2026, där det även finns en option på ytterligare ett år.

Casemiro kom till Real Madrid 2013 och har i den spanska storklubben bland annat vunnit fem Champions League-titlar samt tre La Liga-titlar.

Så här säger han själv om flytten till United:

Jag har jobbat under många stora tränare i min karriär och efter att ha träffat Erik [Ten Hag] kan jag inte vänta på att få komma igång och jobba även med honom, hans personal och spelare de kommande åren.

Jag avslutar nu ett fantastiskt äventyr i Madrid medan ett nytt kapitel i Manchester tar sin början, mer beslutsamt än någonsin att vinna fotbollsmatcher, troféer och göra våra fans stolta.

Alla vet vilken historia Manchester United bär på, dess betydelse runtom i världen för alla fans. Att få representera United är en ära och jag är nu redo att ge allt för att hjälpa klubben att nå ambitionerna man strävar efter.

John Murtough, fotbollschef i Manchester United, säger följande:

Casemiro är en vinnare och en av de bästa mittfältarna i världen; hans statiskt talar sitt tydliga språk.

Hans färdigheter kommer bidra till den här truppen och han kommer dessutom vara ett fantastiskt tillskott i omklädningsrummet med sin erfarenhet, kompetens och karaktär.

Jag är övertygad om att Casemiro är fast besluten om att lyckas här och vi ser verkligen fram emot att se det hända i Manchester Uniteds färger.

Vi säger varmt välkommen till Manchester United, Casemiro!