Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Liverpool
Häxor och torra planer, kris och protester

If you all hate Scousers clap your hands!

Liverpool alltså. Kan Erik ten Hags lag ge oss åtminstone ett halmstrå att greppa efter? För den väldigt enkla sanningen är att Manchester United behöver något positivt. Nu pratar jag inte om utopier som att göra mål eller hålla nollan. Men typ en passning inom laget. Eller en lyckad tackling. Det kan vi väl kanske få?

Uppgiften är på intet sätt enkel, även om Liverpool faktiskt har hamnat i en minikris. Vilket förstås ändå är nästan oändligt bättre än United just nu.

United har varit dåliga. Liverpool däremot har tydligen utsatts för en konspiration.

Först tvingades de spela på en torr plan mot Fulham. Helt otroligt. Fatta att vara en professionell fotbollsspelare och så är inte de yttre förutsättningarna optimala. Att de ens kom till spel borde faktiskt innebära att de vinner Bragdguldet i år. Visst, kriterierna säger att priset ska gå till en svensk prestation. Men nog måste det gå att göra undantag för en sådan sak?

Och nej, Fulham kan knappast ha spelat på samma plan. Bara detta Liverpool* skulle klara av att spela under sådana förutsättningar.

* Enligt vissa bedömare tidernas bästa fotbollslag, illustrerat av att de under Klopperan har vunnit en (1) ligatitel (under en säsong där regelverket ändrades under säsongens gång). Det går inte att mäta sig med det för vanliga dödliga lag.

Därefter hemsöktes Liverpool av häxor**. Jösses, tänk att utsättas för det.

** Kanske var det bara en häxa. Men häxor låter roligare. Håll med om det.

Ten Hag borde beordra planskötarna på Old Trafford att använda hårtorkar för att torka ut vartenda litet grässtrå på arenan. Helst borde vi också importera sand från Sahara och sprida över planen.

Sen ska givetvis gästernas omklädningsrum och korridorerna på arenan fyllas med häxor***.

*** Eller damer utklädda till häxor. För vet ni vad? Häxor finns inte!

If you really fucking hate them clap your hands!

Manchester United då? Måste vi prata om Manchester United? Nej. Ni som läser det här vet hur läget är.

Okej, en mening kan det få bli: Anthony Martial borde starta på Cristiano Ronaldos bekostnad.

Mer intressant än matchen blir nästan att se hur protesterna på Old Trafford ter sig. Tomma läktare tror jag personligen inte på. Det skulle förvisso vara den bästa protesten. Men det finns alldeles för få som är beredda att låta en redan betald biljett gå till spillo. Då är nog protestsånger och konstanta manifestationer mer effektfullt. Supportergruppen The 1958 tycks ha förmågan och orken att protestera gång, på gång, på gång.

If you still fucking hate them clap your hands!