Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Bailly till Marseille / Ten Hag på löptur / PSG jagar Groenen

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att Eric Bailly är så gott som klar för Marseille. Vidare så har vi en del transfernyheter att ta upp, på både herr och damsidan. Utöver det så har Erik ten Hag varit på löptur, och holländaren har också bestämt sig för att rotera sina mittbackar.

Bailly klar för Marseille

Det verkar som att Eric Bailly är påväg till den franska sydkusten. Enligt The Athletics Laurie Whitwell så har ivorianen accepterat en flytt till Marseille på ett lån med skyldighet att köpa om mittbacken skulle spela ett visst antal matcher, och om klubben skulle kvalificera sig för Champions League.

Marseille kommer också att betala Baillys lön i en affär som rapporteras vara värd cirka €10 miljoner. Andra klubbar som var med i racet om Bailly var West Ham och Monaco, men det ser alltså ut att bli Marseille för 28-åringen.

Ten Hag på löptur

Efter den pinsamma förlusten mot Brentford så bestämde sig Erik Ten Hag för att ställa in spelarnas lediga dag som man skulle haft dagen efter. Istället instruerade holländaren spelarna att springa cirka 14 kilometer var, vilket var hur mycket mer Brentford sprang på matchen.

Nu har också Laurie Whitwell avslöjat att Ten Hag var med och sprang för att visa samhörighet med sina spelare, som uppskattade holländarens initiativ.

PSG jagar Groenen

Paris Saint-Germain är ute efter Jackie Groenen. Det skriver iallafall Le Parisien. Enligt tidningen så ska diskussioner med Groenen ha pågått i flera veckor men samtidigt så förstår PSG att det inte kommer att bli lätt att få loss nederländskan från United.

Thomas uttagen – men ingen Hanson

Skottlands damlandslag har presenterat sin trupp inför deras matchen mot Holland och Färöarna.

I truppen hittar vi Manchester Uniteds Martha Thomas, och det är den enda Unitedspelaren i truppen då Kirsty Hanson inte blev uppkallad.

Rotation bland mittbackar

Enligt The Telegraphs James Ducker så har Erik ten Hag sagt till sina mittbackar att de kommer att roteras under säsongen. Tidigare säsongen har vi sett spelare komma undan med dåliga prestationer, men det verkar nu inte vara fallet längre.

Även om Ten Hag kommer att rotera sina mittbackar så kommer han inte att ge minuter till spelare som inte förtjänar det. I matchen mot Liverpool fick vi till exempel se Raphaël Varane och Lisandro Martinez från start med Harry Maguire på bänken, som nu kommer att behöva jobba hårt för att få speltid.

Everton intresserade av Garner

Everton ska vara intresserade av Manchester Uniteds James Garner. Enligt The Athletic så diskuterar klubbarna en potentiell övergång, men det finns också andra klubbar som är intresserade av 21-åringen som Southampton, Leicester och Tottenham. United sägs vilja ha £14 miljoner för Garner.