Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton - Manchester United 0-1
De utskällda fixade andra raka

Manchester United har vunnit på bortaplan! Efter sju raka bortaförluster lämnade United en motståndares arena med tre poäng för första gången sedan Leeds i februari. Bruno Fernandes avgjorde med matchens enda mål mot Southampton.

Segern till trots var den här matchen ett fall bakåt jämfört med Liverpool. Mer än något annat krigade United till sig tre poäng.

Det offensiva spelet lämnar totalt sett mer att önska, även om det i perioder såg mycket bra ut. En sådan period var första tio minuterna i andra halvlek och målet vi gör kommer sedan vi på ett fantastiskt sett rullat bort motståndarna.

Därefter var andra halvlek en lång plåga och Southampton hade ett stort spelövertag. Men United höll undan för en otroligt viktig seger. Nu jobbar vi in tre nya poäng på torsdag!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Tar allt han ska och är ständigt alert på linjen. Ingen exceptionell räddning, även om den på nicken vid första anblick såg grym ut.

Diogo Dalot: 7

1 assist. Varnad. Själva definitionen av blandar och ger. Ligger bakom målet med ett fantastiskt inspel och blockerar en cykelspark i slutskedet (bollen hade förmodligen missat mål men det fanns en motståndare bakom, så blocken var oaktat nödvändig). Har samtidigt en horribel passning direkt efter målet, som på en annan dag hade resulterat i ett baklängesmål. Och en mot en defensivt är han svag.

Raphaël Varane: 7,5

Står rätt och styr backlinjen på ett mycket bra sätt. Behåller förstås platsen tills han går sönder.

Lisandro Martínez: 7,5

Om Varane står rätt så är Martínez betydligt mer aktiv i sitt försvarsspel. Det gör honom älskvärd. Han spelar med hjärtat utanpå och det är uppfriskande att se hans positiva kroppsspråk. En krigare med en utmärkt passningsfot.

Tyrell Malacia: 6

Sköter sig utan att glänsa.

Scott McTominay: 5,5

Varnad. Uppgraderingspotentialen är stor på det defensiva mittfältet.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 90+1. Visar emellanåt prov på vilken fin passningsfot han har. Det blir emellertid lite för sällan. Kommer säkerligen att bli bättre när Casemiro kommer in i spel.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 80. Utmärker sig mest genom att ramla enkelt, vilket aldrig ger honom frispark. Försvinner, som så ofta, offensivt. Mot Liverpool kom hans positiva egenskaper till sin rätt. Här exponerades istället alla hans sämre egenskaper.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. Mestadels dålig men när det behövdes var han på rätt plats vid rätt tillfälle och med det säkrade han tre poäng till United.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 68. Ingen vidare match. Ändå märkligt att han blir utbytt först, tycker jag.

Marcus Rashford: 5

Fungerar inte som toppforward i en sådan här match. Har inte förmågan att suga åt sig bollen och ge laget tid offensivt. Det egentliga felet är förstås att United inte har bättre alternativ för positionen, men det är en annan diskussion.

Cristiano Ronaldo: n/a

Inbytt 68. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men jösses, det var inget bra inhopp. Hade flera situationer där det luktade mål men gång på gång var han för långsam. Måhända påverkad av skadebekymmer, men vi kan kräva mycket mer.

Casemiro: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kom snett i sin första defensiva aktion men visade sedan prov på hur nyttig han kommer att bli för det här mittfältet. Att han inte kom in tidigare är obegripligt för mig. Ja, jag har faktiskt svårt att förstå att han inte spelade från start.

Fred: n/a

Inbytt 90+1. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

En seger är en seger. Men det här var ett fall bakåt. Att elvan mot Liverpool fick förnyat förtroende kan jag acceptera, även om jag hade slängt in Casemiro istället för McTominay. Kvalitetsskillnaden är så stor mellan de två att det inte finns någon anledning att vänta. Att Casemiro lämnades på bänken så länge förstår jag inte. Vi var i stort behov av en bollvinnare på mitten. Överlag tycker jag att Ten Hag återigen byter för sent och bytena han gör är inte de byten jag hade gjort.