Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Everton 1-0
En seger som inte var nära övertygande

Manchester Uniteds damer träningsspelade idag mot Everton i vad som får anses vara det riktiga genrepet, trots att en match återstår innan ligapremiär. Dagens match slutade med… 

Marc Skinner ställde, i sin frånvaro, ut en tämligen ordinarie elva under dagen (tränaren är sjuk och var därför inte närvarande – assisterande tränaren Martin Ho ansvarade). Bland annat fick vi se nyförvärven Maya Le Tissier och Nikita Parris. Den förstnämnde i stället för Ona Batlle, som troligtvis annars hade spelat. Spanjorskan fanns nämligen inte med i dagens trupp.

Det mest anmärkningsvärda var emellertid att Millie Turner var tillbaka i spel. 26-åringen har varit borta i över ett halvår med tämligen problematiska nackbesvär. Men idag bildade hon alltså mittbackspar med Maria Thorisdottir. Kul att se!

Över till matchen så inleddes den med att Katie Zelem efter knappa tio minuter hade första farligheten. Engelskan besitter en fin högerfot och inlägget hon slog gick mot bortre krysset men Courtney Brosnan i gästernas mål kunde fånga bollen.

Everton skulle kommande minuter sticka upp ett par gånger och även testa Mary Earps i målet men något större hot blev det inte.

Leah Galton var därefter iblandad i en situation där hon gjordes ner av Brosnan, men det var inte tal om någon straff. Förseelsen skedde nämligen utanför straffområdet efter att Zelem satt Galton i läge. Evertonmålvakten varnades och United fick ett bra frisparksläge. Återigen dags för Zelem, men 26-åringen drog avslutet över.

Det var annars United som överlag pressade, medan Everton var mer inställda på omställningar. Lite slarv i hemmalaget emellanåt skulle dock ge Everton ett par halvchanser men EM-guldmedaljören i hemmamålet agerade i vanlig ordning stabilt.

Längst fram slet Alessia Russo men hade svårt att komma till lägen. Lite oroande var det också när 23-åringen låg skadad för en liten stund, men det var inte någon fara på taket. Strax innan paus var det i stället Nikita Parris, till höger i tremannaanfallet, som skulle få ett bra läge men avslutet räddades och renderade i en hörna till United.

Den sista, stora chansen i första halvlek skulle Ella Toone få efter att Zelem och Russo kombinerat. Toone blev fri med målvakten men avslutet var inte tillräckligt.

Andra halvlek öppnades med att ett par byten genomfördes i hemmalaget. Lucia Garcia, Vilde Boe Risa, och Hayley Ladd kom in i stället för Zelem, Toone, och Russo.

I inledningen skulle Garcia, på inspel från Hannah Blundell, få ett läge i straffområdet men gästerna försvarade sig väl. Vidare var det en match där United hade svårt att få till skärpa i avsluten. Boe Risa hade en frispark några minuter efter men precis som för Zelem tidigare var siktet inställt för högt.

I spelet förändrades inte särskilt mycket i andra halvlek. United pressade på men hade svårt att få ut något konkret av det. Några skadeavbrott (Groenen träffades av en boll i huvudet och Galton var också nere) och byten gjorde att det bli lite av en hackig rytm. United bytte efter dryga timmen spelad in Martha Thomas, Lucy Staniforth, Grace Clinton, och nyförvärvet Aïssatou Tounkara.

När väl Everton stack upp var det egentligen inte så mycket av egen förmåga, utan snarare för att United inte var helt påkopplade.

Ledningsmålet, och matchens enda mål, skulle emellertid komma till slut. I den 80 minuten slog inbytte Garcia till efter att ha fått bollen på inspel av Thomas, som i sin tur plockat ner en riktigt fin crossboll från Maya Le Tissier.

Men överlag var det här en tämligen svag insats av United, framför allt under delar av första halvlek. Aningen bättre i andra, men det finns att jobba på för Marc Skinners gäng. Man ska dock ha i åtanke att det är en del nya spelare på vissa positioner och att det kan ta tid för dessa att komma in i laget och spelsättet.

Härnäst väntar Birmingham City nästa söndag, följt av premiär mot Tottenham Hotspur på bortaplan, lördagen den 10 september.

Målet

Toppbilden är en arkivbild. 

Manchester United – Everton 1-0 (0-0)

Träningsmatch, 28 augusti


1-0 (80) Lucia Garcia (Thomas)


Uniteds lag: Earps; Le Tissier, Turner (Tounkara 67), Thorisdottir (Staniforth 67), Blundell; Zelem (Boe Risa 46), Groenen (Clinton67), Toone (Ladd 46); Parris (Thomas 67), Russo (Garcia 46), Galton


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK