Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

EFL Trophy: Carlisle United - Manchester United 1-2
Välförtjänt seger i första gruppspelsmatchen

Manchester United tog en imponerande seger i sin första gruppspelsmatch i EFL Trophy. Matchen slutade 2-1 efter mål från Charlie McNeill och Omari Forson.

Manchester United ställde upp med ett mycket starkt lag. Bland annat startade Alejandro Garnacho på vänsterkanten och Zidane Iqbal på mittfältet, två spelare som spenderat en del tid med A-laget. På mittfältet fanns också Kobbie Mainoo som ser ut att ha växt en del under sommaren.

Vidare till matchen så var det också United som kom ut starkast. Man visade prov på fint och bra kombinationsspel där mycket styrdes av Iqbal, Mainoo och Dan Gore på mittfältet.

Trots det så lyckades man inte skapa några jättefarliga lägen då slutprodukten var alldeles för dålig. Bland annat så slarvade Garnacho bort några lägen där han antingen gick på avslut eller dribblade in i motståndare. I en situation blev han också tillsagd av Iqbal och efter det var han en helt annan spelare.

I den 40:e minuten kom argentinaren framstormande på sin vänsterkant, och istället för att vara självisk så hittade han fram med en pass till Charlie McNeill som kunde göra 1-0. Bara minuter senare hade Dan Gore ett läge att göra 2-0, återigen efter en framspelning från Garnacho.

Zidane Iqbal stod för en riktigt bra insats och visade varför han redan fått chansen i A-laget.

1-0 var ställningen när man gick in i halvtidsvilan och det var välförtjänt. United var det klart bättre laget och med lite mer kyla så hade man kunnat göra några mål till.

I andra halvlek växte Carlisle in i matchen men United höll tätt bakåt, och man hade också chanser framåt. Efter en knapp timme spelad högg Garnacho på en dålig rensning, men hans avslut gick i stolpen.

Sedan gjorde United ett dubbelbyte där Iqbal och Garnacho lämnade plats för Tom Huddlestone och Isak Hansen, och kort därefter kvitterade hemmalaget efter att man lämnat den bortre stolpen helt fri, där en Carlisle-spelare kunde peta in bollen förbi Vitek.

Sedan var det dock United för hela slanten. I den 68:e minuten hade Dan Gore ett skott tätt utanför, sedan hade Hansen ett skott i stolpen. Men i samma sekvens så fick Omari Forson bollen precis utanför straffområdet, och han tog ett avslut som touchade en Carlisle-spelare och gick in i mål.

United slog dock inte av på tempot utan Charlie McNeill hade en mycket bra chans att göra 3-1 när han tog emot ett inlägg från Sam Murray, men McNeills skott gick rakt på Carlisles målvakt.

Hemmalaget tryckte sedan på för en kvittering men United lyckades hålla igen och ta en imponerande 2-1 seger. Som nämnt ovan så var United det bättre laget och rent spelmässigt förtjänade man något eller några mål till.

Carlisle United – Manchester United 1-2 (0-1)

EFL Trophy, Gruppspel, 30 augusti


0-1 (40) Charlie McNeill (Alejandro Garnacho)

1-1 (66) Devitt

1-2 (71) Omari Forson (Charlie McNeill)


Uniteds lag:

Vitek; Jurado, Bennett, Fredricson (Murray 46′), Hardley; Gore, Mainoo, Forson, Iqbal (Huddlestone 64′), Garnacho (Hansen 64′); McNeill (Norkett 83′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK