Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Leicester - Manchester United 0-1
En defensiv med attityd!

Manchester United har tagit sin tredje raka vinst i följd, tredje! Äntligen börjar det se lite stabilt och konsekvent ut. Med ett försvarsspel som ser allt bättre ut och en offensiv med potential måste vi se positivt på framtiden. 

En riktigt bra och stabil första halvlek mot Leicester inledde kvällen igår. I andra fick vi tillbaka lite av den ångest som vi tidigare sett, men laget lyckades reda ut det som kunde blivit några ödesdigra misstag. Bland annat fick Maddison flera gratis chanser på frispark efter tveksamma aktioner av den offensiva linjen.

Mittbacksparet tillsammans med ett starkt inre mittfält är det jag tar med mig. Elias är lite försiktig med orden om Casemiro i våra spelarbetyg och visst behöver han tid att acklimatisera sig. Personligen tycker jag dock att det syns direkt vilken klasspelare han är, ett enkelt och mer ofarligt passningsspel ofta på ett tillslag njuter jag av (visst, en farlig passning blev det). Tillsammans med Christian Eriksens höga klass blir det äntligen ett mittfält att tala om.

En framtida mittfältsgeneral har presenterat sig.

Det som oroar fortsatt är snarare Bruno Fernandes val i flera tillfällen av matchen. Han borde hålla igen ibland och överväga alternativen för att inte skapa farliga kontringschanser till motståndarlaget. Även våra yttrar kan förstås mer och när de nu får konkurrens från ännu en brasilianare behöver de visa det. Om offensiven hittar hem så kan det här bli riktigt bra. På söndag väntar serieledande Arsenal och det blir mycket intressant.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var nöjd med stabiliteten och attityden, laget gjorde en solid insats med bra försvar. Frisparkarna mot borde dock undvikits. ”Vi borde avgjort tidigare då det fanns ytor”. Det är dock för tidigt att säga att den jobbiga tiden är över. Ten Hag betonar att det gäller att fortsätta processen och bli bättre. På söndag blir det ett ordentligt test. I övrigt framkom bland annat:

  • Om Ronaldo: det är tidigt på säsongen, vi har en bred trupp nu. Spelarna som sitter på bänken nu kan spela mer inom 2-3 veckor.
  • Om Sancho: han har gjort en bra försäsong. Det gäller att befästa den goda trenden, han har dock mycket högre potential både offensivt och defensivt.
  • Vi måste hitta den rätta vinnarmentaliteten runt hela klubben. Höga standarder är det som gäller.

 

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

När han spelade som bäst spelade också United som bäst