Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

All hail King Christian!

Martinez, Antony och Casemiro i all ära.

Men det var killen som kom på fri transfer som lyste allra starkast på Old Trafford i 3-1-vinsten mot Arsenal.

Allas våra nya favoritdansk Christian Eriksen var magnifik.

Exceptionellt: 

  • Christian Eriksen, som sagt. Inblandad i samtliga tre mål från sin djupa position bredvid McTominay. Först en genomskärare till Bruno som satte fart på 1-0, sen samma visa vid 2-1 och när Rashford avgjorde med 3-1 stack han i djupled. Inte nog med hans spelförståelse – hans fysik imponerar nästan lika mycket. En exceptionell spelare. 
  • Marcus Rashford hade en fullständigt katastrofal säsong efter EM-finalbesvikelsen. Spelmässigt har han kanske inte varit sensationell nu heller, men han levererar äntligen. Senast var han strålande i 15-20 minuter, mot Arsenal lämnade han planen med tre poäng utan att spela särskilt övertygande. Men jag har hellre en icke bra Rashford som ger oss poäng än en som bara spelar dåligt. Och tre poäng mot Arsenal är ingenting annat än exceptionellt.
  • Moralen. Efter Brentford – och med fjolåret i bakhuvudet – var det svårt att se den här gruppen spelare ta sig i kragen och bilda denna till synes starka sammanhållning. Spelarna peppar varandra, Bruno gnäller mest på domaren och inte på medspelare och man firar även brytningar och rensningar som om de vore mål. Dom verkar må bra tillsammans, äntligen. 

Unitedklass:

  • Första 15, i princip hela vägen till Ödegaards (med all rätt) bortdömda mål, var det bara ett lag på planen. Och trots att Arsenal ägde matchen i princip därefter så fann man förmågan att utnyttja gästernas brist på koncentration vid två tillfällen efter det. I ärlighetens namn så var det ingen 3-1-vinst sett till spelet, men det svåraste som finns i fotboll är ju att göra mål. 
  • DDG har äntligen sluppit slå korta bollar i uppspelsfasen och kan fokusera på det han kan bäst: Linjespelet. Fina räddningar idag igen och jag gissar vilt att han trivs bättre med nuvarande backlinje än med de varianter han haft de senaste åren. 

Frågetecken:

  • Nu ber vi för att Lisandro Martinez inte redan ska göra mittbacksdelen av Uniteds rehabavdelning till sin. Men det är klart man blir orolig med tanke på historiken. 
  • Managern förklarade inför matchen att Casemiro fortfarande behöver “anpassa sig” till hans sätt att spela fotboll, och därför inte ingick i startelvan. Självklart har han en tanke med det, men man funderar ju lite till mans hur en spelare med Casemiros bucklor och erfarenhet inte skulle kunna göra det tämligen fort? 
  • Än en gång: Hur länge tänker sig Harry Maguire att han kan sitta på bänken? Kaptenen har ett VM om bara några månader och jag tvivlar på att Southgate startar honom om han fortsätter få tiominuters-cameos som mot Arsenal. 

Antony watch:

  • Brassen fick chansen redan några dagar efter sin miljardövergång och vad mer kan man begära än att han inleder sin karriär på Old Trafford med att göra ledningsmålet mot Arsenal. 
  • Domaren skällde på honom för att han firade för mycket framför Arsenalklacken? Var det så var det ju fint på något sätt. 
  • Han inledde med att tidigt dra på sig två spelare och klacka sig ur situationen. Jag gissar att han kommer att bli en sån där spelare United alltid ska ha: En sån som direkt höjer pulsen hos fansen bara när han får bollen, rättvänd, med fart på motståndarnas planhalva. 

Sist:

  • Brunos fina assists i all ära, men det här med hans filmande bör få ett slut, både för hans eget och för lagets skull. Han har nu hamnat i ett läge där man/domaren inte tror att han blir nedsparkad när han verkligen blir det. 
  • Om det var lite suspekt att sätta in Ronaldo och plocka Antony (inte mycket mer än att Arsenal kvitterade direkt blev effekten av det) så kan vi ju tacka Arteta för än mer suspekta byten. Efter dom hade Arsenal egentligen ingenting att komma med. Under tiden kontrade ten Hag med Fred och det tippade över favören till United igen. 
  • Sociedad i den där europeiska ligan härnäst och sen blir nästa riktigt intressanta möte borta på Selhurst Park. Där kommer ten Hag att testas igen. Precis som varje ligamatch resten av säsongen. 
  • Apropå Ronaldo har jag sällan se någon så arg över att inte “få” göra mål när hans lag leder med två bollar och det återstår några minuter av matchen.