Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Arsenal
Bara en match mot tidernas bästa lag (enligt de själva och absolut ingen annan)

Med en tre matcher lång segersvit i ryggen ska Manchester United idag ta sig an en närmast omöjlig uppgift. Vi möter nämligen Arsenal och på Arsenaltwitter har jag läst att detta Arsenal är tidernas bästa fotbollslag.

Och visst har Arsenal imponerat under deras extrema – sannolikt oöverträffade – segersvit, mot idel kvalitativt motstånd. Till exempel har de mött två nykomlingar, det hittills sämsta laget i den här säsongens Premier League och ett lag som ligger över nedflyttningsstrecket på gjorda mål. Dessutom en seger mot Crystal Palace. Och Crystal Palace har minsann vunnit en ligamatch den här säsongen, så fatta hur otroligt bra de är! Och Arsenal vann alltså mot dem.

Det går helt enkelt inte att hitta en svaghet i Arsenal. De har tidernas bästa manager, tidernas bästa startelva, tidernas bästa avbytarbänk och en publik som… Nej, nu får det vara någon måtta. Deras publik är typ sämst i Premier League.

Manchester United har i de tre senaste matcherna chockat fotbollsvärlden. Inte för att vi har vunnit de tre matcherna. Det är inte chockerande att Manchester United vinner fotbollsmatcher. Inte ens år 2022.

Men vi har vunnit mestadels tack vare kompetent försvarsspel. Vi tar det en gång till: Kompetent försvarsspel.

Lisandro Martínez ser ut att vara allt vi hoppades att han skulle vara och Tyrell Malacia är precis sådär ettrig som alla sa att han skulle vara. Till höger om dessa två ser Raphaël Varane – må han ständigt vara inlindad i bomull – plötsligt ut som mittbacken vi trodde att vi värvade från Real Madrid för ett år sedan. Till och med Diogo Dalot har skött sig. Det är faktiskt mer chockerande än att United har spelat kompetent försvarsspel. Fortsätter han på samma sätt i varenda match de närmaste tio åren är det nästan så att vi ska fundera på att börja lita på honom.

Dagens startelva är mestadels given. Jag kan inte se framför mig att Erik ten Hag plötsligt gör några drastiska förändringar. Det betyder att vi startar med samma elva spelare som i de tre senaste matcherna.

Med ett par möjliga undantag: Jag tänker envist kräva att Casemiro ska spela från start tills han faktiskt gör det. Vilket match skulle väl vara bättre för hans första match från start än dagens match? Ingen!

Anfallstrion torde förbli intakt. Jag skulle bli förvånad men inte chockad om Antony kliver in från start. Till skillnad från São Paulo-kollegan Casemiro är Antony redan stöpt Ten Hags form.

Och precis som Casemiro självklart är ett antal resor bättre än Scott McTominay ska Antony vara ett antal resor bättre än Anthony Elanga.

Men fick Casemiro vänta så får nog även Antony vänta.