Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Arsenal 3-1
Mästerklass i effektivitet

Manchester United tog sin fjärde raka seger efter att ha slagit Arsenal med 3-1. Det var inte den mest välspelade matchen, men kliniska var man verkligen.

Det var United som inledde matchen bäst. Man hade stora delar av bollen och visade prov på en del fina kombinationer. Den perioden varade i dryga tio minuter. I den tolfte minuten så tappade Christian Eriksen bollen på mittplan och efter en snabb kontring så hade Gabriel Martinelli chippat in bollen i mål.

Det var dock tydligt redan i realtid att Eriksen knuffats ned av Martin Ödegaard och för en gångs skull användes VAR rätt. Målet dömdes bort och 0-0 stod sig. Efter det bortdömda målet så tog dock Arsenal tag i matchen och var det klart bättre laget. Därför kändes det ännu skönare när debutanten Antony gjorde 1-0 i den 35:e minuten. Ett mål med fint förarbete från Eriksen, Fernandes, Sancho och Rashford.

I andra halvlek var det ännu mer Arsenal och kvitterade rättvist i den 60:e minuten genom Bukayo Saka efter lite tveksamt försvarsspel från United. Efter det så gick Arsenal ned sig lite och United kapitaliserade.

I den 66:e minuten, bara sex minuter senare spelade Bruno Fernandes fram Marcus Rashford som gjorde 2-1. Sisådär tio minuter senare gjorde Rashford 3-1 i öppen bur efter att Eriksen osjälviskt passat bollen till engelsmannen. Det blev också slutresultatet vilket innebär fyra raka segrar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Förutom en räddning på en nick från Martinelli i första halvlek så hade spanjoren inte så mycket att göra.

Diogo Dalot: 5

Hade det tufft mot Martinelli och gav honom otroliga ytor, antagligen då han var rädd att bli förbidribblad av brassen.

Raphaël Varane: 7

Tveksamt ingripande vid Arsenals mål, men annars tycker jag att han var stabil. Jag hoppas verkligen att han kan hålla sig skadefri framöver för han utgör ett lugn i backlinjen som verkligen behövs.

Lisandro Martinez: 7

Utbytt 80. Hade en tuff uppgift att hålla koll på Gabriel Jesus men gjorde det okej. Det är en ganska liten grej men jag uppskattar verkligen att han hela tiden vill hitta passningar framåt i planen istället för i sidled eller bakåt.

Tyrell Malacia: 5

Tappade Saka helt vid Arsenals kvitteringsmål, och utöver det så måste han stå på fötterna mer. Gick in ganska riskabelt mot Saka en gång i straffområdet som hade kunna sluta illa. Dock så stod han återigen för några fina brytningar.

Scott McTominay: 8

Varnad. Var tveksam till att han startade istället för Casemiro men skotten gjorde det riktigt bra där han stod för många bra och viktiga brytningar. Han var också hyfsad med bollen vilket inte är något som man säger ofta om McTominay.

Scott McTominay stod återigen för en mycket stark insats.

Christian Eriksen: 8

Varnad. 1 assist. Dikterar mittfältet på ett fantastiskt sätt och var instrumental i alla tre mål. I de två första handlade det om linjebrytande passningar och vid det tredje målet ”gav” han mer eller mindre Rashford sitt andra mål för matchen.

Bruno Fernandes: 7

1 assist. Var i mitt tycke för slarvig i första halvlek, men trots det var han inblandad i 1-0 målet. Sedan blixtrade det till i andra halvlek med en gudomlig boll till Rashford vid 2-1 målet, och ytterligare en fin boll till Eriksen vid det tredje målet.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 67.  Var ganska osynlig, vilket till viss del berodde på att man inte hade så mycket boll som man hoppats på.

Antony: 7

Utbytt 58. 1 mål. Får en sjua egentligen bara för sitt mål och sitt firande. Utöver det så var det inte en jättebra match från brassen och det kanske man inte heller borde förväntat sig. På det hela var det dock en klart godkänd debut.

Marcus Rashford: 8,5

Utbytt 80. 2 mål. 1 assist. 2+1 säger ju egentligen sig självt. Har förbättrat sin spelförståelse något enormt, vilket vi bland annat fick se vid 1-0 målet. Sedan så vet vi att han är otroligt farlig i kontringsspelet vilket han visade igen. Dock vill jag bara nämna att jag tror att han kan spela ännu bättre, iallafall i försvarsspelet. Känns som en otroligt viktig match för Rashford.

Cristiano Ronaldo: 7

Inbytt 58. Tycker att han gjorde ett bra inhopp och kunde ha lämnat matchen med ett mål och Freds passningsfot hade varit lite bättre. Dock tog han några tveksamma beslut när han valde att klacka bollen i en ganska farlig situation och axla bollen mot eget mål i en annan.

Fred: 6,5

Inbytt 67. Ett piggt inhopp där han skapade en farlig chans för Bruno Fernandes som dock inte kunde sätta bollen i nät. Sedan hade han antagligen haft en assist om hans passningsfot varit bättre.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Casemiro: n/a

Inbytt 80. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 8

Var tveksam till hans beslut att starta Scott McTominay men det var ett bra beslut. Att byta in Fred var också ett riktigt bra beslut då hans intensitet gjorde det svårt för Arsenal.