Söndagens nyhetssvep tar ett litet tag om landslagsfotbollen och tittar till hur Uniteds damspelare skött sig i sina respektive landslag under helgen. Det blir även fokus på ungdomslagen, där bägge lagen spelat matcher. Någon vinst noteras emellertid inte.

Och så har Erik ten Hag uttalat sig gällande situationen kring Cristiano Ronaldo…

Damerna i landslagen

Unitedduo fixade Englandsseger

Under gårdagen tog England emot Österrike på bortaplan och det blev till slut en 2-o-seger för engelskorna. Mycket tack vare en Unitedduo.

Alessia Russo gjorde (givetvis) mål. 23-åringen hittade nätet efter bara sju minuters spel. Det skulle sedan dröja ungefär en timme innan det var dags för nästa. 2-0 gjordes nämligen av Uniteds nyförvärv Nikita Parris.

Övriga Unitedspelare för England var Ella Toone och Mary Earps. Den förstnämnde blev utbytt, medan den senare föga överraskande vaktade målet matchen igenom.

England leder sin grupp efter att ha varit hundraprocentiga så här långt. 27 poäng på nio matcher. Målskillnad? Plus 70.

Batlles Spanien fortsatt överlägsna

Ona Batlle spelade hela matchen och Lucia Garcia blev inbytt när Spanien besegrade Ungern med 3-0 i VM-kvalet. Även Spanien leder sin grupp i överlägsen stil med 21 poäng på sju matcher. Målskillnad? Plus 48.

Leon målskytt för Kanada

Även nyförvärvet Adriana Leon skrev in sig i målprotokollet i helgen. 29-åringen slog till med matchens enda mål i vänskapsmatchen mot Australien. Ett vackert sådant, ska tilläggas.

Jones matchvinnare för Wales

Carrie Jones gjorde matchens enda mål mot Grekland för sitt Wales i fredags. En seger som innebar att Wales tog klivet upp på andraplats i sin grupp, bakom Frankrike.

Den andra Unitedspelaren i startelvan var Hayley Ladd, som spelade mittback.

Safia Middleton-Patel tog plats på bänken men fick inget inhopp.

Groenen segrade mot Thomas

Nederländerna tog emot Skottland i en vänskapsmatch i fredags och segrade gjorde de orange med 2-1. Bägge Unitedspelarna startade men bägge blev också utbytta.

Juniorerna förlorade i cupspelet

Uniteds juniorlag var numret mindre när man tog emot Aston Villa i Premier League Cup. Resultatet skrevs till 2-0 men det var inte ett United som var helt utan chans.

Laget gjorde framför allt en bra första halvlek men luften gick ur lite grann när Villa gjorde mål efter en dryg halvtimme. 2-0 kom sedan med kvarten kvar av matchen.

Det stora bekymret var att United saknade spets där framme, framför allt en naturlig centerforward.

Maxi Oyedele var en i United som stack ut i positiv bemärkelse.

I cupspelet väntar ytterligare två matcher – Newcastle United och Arsenal. Bägge på hemmaplan.

Reserverna kryssade mot rivalen

Uniteds reserver tog under gårdagen emot Liverpool i en match som slutade oavgjort, 2-2.

Det var ett tämligen starkt lag som ställdes på banan från United, med spelare såsom Alejandro Garnacho, Zidane Iqbal, Isak Hansen, Charlie Savage, med flera.

Liverpool öppnade målskyttet tio minuter innan paus och 1-0 stod sig under första halvlek.

Det dröjde emellertid inte länge innan United efter pausen hade både kvitterat och gjort 2-1. Isak Hansen satte kvitteringen och Charlie McNeill ordnade ledningsmålet från straffpunkten.

Liverpool kom dock tillbaka efter knappa fem minuter och 2-2 stod sig till det att slutvisslan ljöd.

Stack ut i United gjorde framför allt McNeill och Garnacho. Argentinaren var ytterst nära att bli målskytt men avslutet räddades på mållinjen.

Målen

Ten Hag om situationen med Ronaldo

Det tvistades länge i huruvida Ronaldo skulle vara kvar i United efter att transferfönstret stängt. Ingen kan ha missat att portugisen fortsatt är kvar och han fick dessutom ett inhopp i vinsten mot Leicester City i torsdags.

Ten Hag har gett sin syn på situationen och säger att han både kommer vara Ronaldos vän och vägledare. Nederländaren understryker också att eftersom 37-åringen inte hade någon ordentlig försäsong så har det blivit svårt att integrera honom.

“Man kan inte missa försäsongen. Den är grundläggande, särskilt för hur vi vill spela. Vi spelar ett annat spel jämfört med förra säsongen,” säger Ten Hag.

Vidare hyllar managern nyförvärvet Lisandro Martinez, som dessutom utsetts till månadens spelare i augusti i United.

Ten Hag menar att han ville ha Martinez till United – en bollskicklig mittback, som även har goda försvarsegenskaper. Givetvis vet vår manager vad Martinez går för, samtidigt som han också förväntar sig mer av argentinaren.