Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Match på torsdag i EL / Mata klar för Galatasaray / Högerback på radarn

Lördagen samlar upp några nyheter med fokus på att bortamatchen i Europa Leauge på torsdag kommer att bli av. I övrigt är det ganska stiltje denna helg i kölvattnet av Drottning Elizabeths bortång. Vi rapporterar också om att Juan Mata nu är klar för Galatasaray. 

Match på torsdag i EL

Manchester United bekräftar att det blir match mot FC Sheriff på torsdag i Europa League. United åker alltså till Moldavien för att försöka studsa tillbaka efter den inledande förlusten mot Real Sociedad.

FC Sheriff leder den moldaviska ligan efter 6 spelade matcher och kommer sannolikt att bjuda på bra motstånd.

Mata klar för Galatasaray

Mata har skrivit på för två år för den turkiska klubben. 34-åringen uttrycker själv en glädje att vara där. ”jag kan inte vänta att få kämpa inför fansen. Galatasaray är laget som haft mest framgång i Turkiet. Det är också en klubb som har en fin plats i fotbollshistorien. Tack alla för det varma välkomnandet.”

Galatasaray har haft en bra transferfönstret och bland annat lånat in Maurio Icardi från PSG. Tidigare har de också gjort klart med Dries Martens från Napoli och Lucas Torreira från Arsenal.

Högerback på radarn

Det blev ingen högerback in under sommaren men en som pekas ut som intressant för United framåt är colombianske Santiago Arias. Han står utan kontrakt då Atletico Madrid inte förlängt vilket gör att han kan komma som fri agent. Högerbacken har tidigare spelat i bland annat Sporting Lissabon, PSV Eindhoven och Bayer Leverkusen.

30-årige Arias har också gjort många landskamper med Colombia.