Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Jackie Groenen lämnar Manchester United

Manchester United säljer mittfältaren Jackie Groenen till Paris Saint-Germain. Detta bekräftar klubben på torsdagen.

Bara ett par dagar före den försenade säsongsstarten kommer den här övergången som en mycket hård smäll för Uniteds damlag. För det är lagets bästa mittfältare som nu lämnar och det leder förstås till frågor om klubbens ambition. Allra helst som övergången kommer då det engelska transferfönstret redan har stängt. Därmed är möjligheten att ersätta Groenen minimal (det går fortfarande att plocka in spelare på fri transfer men spelare av motsvarande kaliber är inte fria agenter i september).

Enligt nederländska De Telegraaf kan övergångssumman som PSG betalar stiga till 150.000 euro. För undertecknad är det obegripligt att klubben släpper en nyckelspelare så billigt utan möjlighet att ersätta.

Jackie Groenen värvades till United sommaren 2019. Då var värvningen ett kap för den nyblivna Women’s Super League-nykomlingen. Totalt gjorde Groenen 60 matcher för United. Många menar emellertid att United aldrig lyckades maximera Groenens kapacitet.

”Jag hade en sådan fantastisk tid då jag representerade den här underbara klubben,” säger Groenen i ett uttalande i samband med att hon lämnar United.

”Jag skulle vilja tacka Manchester Uniteds personal, spelare och fans för att de trodde på mig och jag kommer definitivt följa klubbens bedrifter med stort intresse.”

Vi tackar Jackie Groenen för hennes insatser som Unitedspelare och önskar lycka till i framtiden!