Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: F.C Sheriff Tiraspol - Manchester United 0-2
Lugn och ro efter behaglig seger i Moldavien

En stark elva gick ut på planen i Moldavien ikväll. Efter en seg inledning tog matchen fart något i minut 18 då Sancho kyligt la in den med vänstern. Framspelande dirigent var åter igen Christian Eriksen. Matchen fortsatte dock sedan att vara ganska tam och vi kan inte ta med oss någon jätteunderhållning.

Motståndet kändes väl inte alltför hett om vi ska vara ärliga. De flesta i den vita tröjan måste ändå få klart godkänt efter en klar seger på en svår bortaarena. Jadon Sancho gör åter igen ett mycket viktigt mål och Ronaldo fick nyttigt nog sätta dit en straff. Annars tar vi åter med oss ett stabilt försvar med mittbackslåset Martinez och Varane samt klart godkända insatser av ytterbackarna.

Nu väntar lite lugn och ro under uppehållet och sedan blir det verkligen full rulle innan VM i Qatar. Vi hoppas att självförtroendet då är på hög nivå i ingången av oktober.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Stabil utan att förta sig. Har koll, enligt sig själv i alla fall, på Sheriffs farligaste målchans i första halvlek och står rätt på farlig frispark i slutet.

Diogo Dalot: 7

Utbytt 70. Stabil igen, gör inga misstag att tala om och ordnar straffspark med en fin löpning. Lägger även fina inspel och bidrar en hel del offensivt.

Raphael Varane: 7

Säker och ger trygghet på ett annat sätt än Maguire. Ser spelsugen och rörlig ut och verkar bli allt bättre bara.

Lisandro Martinez: 6

Utbytt 90. Spelar enkelt och tryggt igen utan att sättas på några svåra prov, rapp i steget och brytningssäker.

Tyrell Malacia: 6

Gör sitt igen, fin i passningsspelet och energisk överlag. Borde bidra än mer i det offensiva spelet men blixtrar till även där från och till. Godkänd med plus.

Scott McTominay: 6

Utbytt 45. Långt ned i plan och hjälper till, vinner många dueller. Får godkänt utan att glänsa på något sätt.

Christian Eriksen: 7

Grym assist igen. Växer fram till mittfältsgeneralen. Är på rätt plats hela tiden och lägger hela också farliga frisparkar så fort han får chansen.

Antony: 5

Utbytt 90. Åter igen syns det att han har potential i en del aktioner men inte alls där än. Fin boll till Ronaldo i första men annars väldigt osynlig. Väl osjälvisk i något läge.

Bruno Fernandes: 7

Försöker slå de avgörande bollarna, det får man ge honom. Också på väg mot formen som det ser ut med mindre misstag och rätt löpningar.

Jadon Sancho: 7

Är kylig i avslut och måste få mycket cred för det, inte många United-spelare har den kylan och gör så viktiga mål just nu. Förutom det inte särskilt dominerande.

Cristiano Ronaldo: 6

Utbytt 81. Svårt att veta vad status är på herr Ronaldo. Ser lite nonchalant ut och har inte den sista skärpan i avsluten. Borde uträttat mer mot svagt motstånd. Sätter i alla fall straffen säkert.

Casemiro: 6

Inbytt 46. Växer sakta in i Uniteds spel men har uppenbarligen en bra bit kvar till sin nivå. Drar på sig flera farliga frisparkar. Knappt godkänd.

Luke Shaw: 6

Inbytt 70. Svårt att betygsätta på kort speltid men rör sig helt ok och har några halvfarliga inlägg.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas. Varför byts han in?

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Tar ut rätt lag och får revansch på inledningen av EL.