Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Sheriff Tiraspol - Manchester United 0-2
En match där det gick att experimentera lite grann

Det som på förhand kunde verka som en aningen lurig bortamatch för Manchester United blev i stället till en lugn och kontrollerad tillställning borta i Moldavien. 

Nog för att det var första gången United ställdes mot moldaviskt motstånd så kommer gårdagens match mot Sheriff Tiraspol inte bli någon klassiker i historieskrivningen.

Farhågan på förhand var huruvida United skulle tackla uppgiften, då det alltid är lurigt att möta tämligen okända lag, särskilt på bortagräs.

En anledning till att det gick ganska friktionsfritt var att Erik ten Hag kunde ställa ut en mer eller mindre ordinarie startelva, antagligen som en konsekvens av att vi inte längre får spela inhemsk ligafotboll.

Matchen avgjordes redan i första halvlek efter att Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo hittat målet. Kanske kunde man tyckt att vår manager borde haft lite mer fantasi med bytena och framför allt satsat på någon yngre förmåga tidigare än i 90 minuten, som blev fallet med Alejandro Garnacho.

Så värst mycket mer finns inte att säga om matchen egentligen. Det var en så kallad dag på jobbet, där man stämplade in, körde på 80 procents kapacitet, och sedan stämplade ut.

Just det, planen var fruktansvärd (inga fördomar eller så, men hade man kunnat förvänta sig något annat?) men det verkar som vi kom därifrån helskinnade utan skador, vilket så klart också är positivt.

Härnäst väntar hatmöte mot Leeds United på söndag… Nej, skojar bara, så kul ska vi ju som sagt inte få ha det. Nu när man för en gångs skull ser fram emot helgerna lite grann, till skillnad från förra säsongen, då får vi ingen fotboll.

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

Om matchen

Ten Hag menar att det var en svår start, där Sheriff spelade ganska rakt, men efter cirka tio minuter kom man in i matchen, blev mer säkra med bollen, och hade några fina rörelser. Sanchos mål exemplifierade det bra.

Många spelare deltar i anfallsspelet, något managern fortsatt vill se mer av.

Om formation och positioner

Sancho spelade centralt väl när han gjorde målet, det blev några experiment under kvällen, till exempel flyttades Malacia över till höger när Shaw kom in. Det fungerade bra. Att laget och spelarna kan vara flexibla kommer vara viktigt under säsongen.

Om saker som inte angår Unitedmanagern

Rashford (som inte var med i Moldavien) och Sancho blev inte uttagna till det engelska landslaget, något som Ten Hag inte ville säga så mycket om. Han understryker i alla fall att de utvecklas och att de kommer fortsätta göra det under säsongen.

Om Ronaldo

Han är nära, menar Ten Hag. När han kommer i bättre fysisk form kommer målen. När han får straff vet man dock att det kommer bli mål.

Vår manager säger även att portugisen är fullt motiverad och involverad i projektet den här säsongen.

Vidare läsning

Hittas på Uniteds hemsida. 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Lugn och ro efter behaglig seger i Moldavien