Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pickford ett möjligt alternativ när De Geas kontrakt ska ses över / Förlust på Anfield

Söndagens nyhetssvep blir ett kortare sådant och fokuserar egentligen enbart på David De Geas kontraktssituation. Det rapporteras nämligen om hur United kommer agera när spanjorens kontrakt går ut om nio månader. En som skulle kunna bli aktuell, enligt uppgifter, är Evertons Jordan Pickford.

Det spelades ju dock fotboll i helgen men ingen ”riktig” sådan. På Anfield tog nämligen Liverpool emot United i en så kallad legendarmatch.

Förlust för legendarerna

Precis som matchen på Old Trafford i våras blev det återigen förlust för Uniteds legendarer (ja, termen legendar är sannerligen lös nuförtiden – i United återfanns nämligen spelare som Fraizer Campbell och Darron Gibson).

United tog hursomhelst ledningen genom Dimitar Berbatov men orkade inte stå emot. Anledningen till det var troligtvis att Roy Keane byttes in för sent…

Liverpool vann till slut matchen med 2-1 men resultatet var givetvis inte det viktiga igår, då tillställningen primärt hade välgörande ändamål.

De Geas kontraktssituation ses över – Pickford nämns som ett alternativ

David De Gea har varit en konstant mellan stolparna i United i ett decennium och spanjoren är fortsatt ohotad etta på målvaktsposten. Kontraktet med United löper emellertid ut om nio månader och enligt The Telegraph börjar nu klubben se över 30-åringens situation.

Kutym är dock att det nästan alltid finns ett optionsår att aktivera, och ett sådant finns också inskrivet i De Geas nuvarande kontrakt. Skulle United bestämma sig för att aktivera det löper målvaktens avtal ut sommaren 2024.

Kruxet i det hela är att De Gea inte sitter på en liten veckopeng. Han drar nämligen in £350 000 i veckan och ytterligare en förläning skulle naturligtvis inte lätta på klubbens lönebudget.

Tidigare i veckan presenterade Manchester United PLC sin ekonomiska resultatrapport för det finansiella året 2021/22 och redovisade ökande lönekostnad på hisnande £61,6 miljoner mot förra året. Lönekostnaderna uppgår nu till rekordhöga £384,2 miljoner, vilket troligtvis inte kommer vara hållbart i längden.

David De Gea sitter på en skyhög lön i United och har endast nio månader kvar av kontraktet. Kommer spanjoren bli kvar på Old Trafford? 

Tillsammans med spelare som Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane, och Jadon Sancho är De Gea en tämligen stor bit i lönepusslet och att klubben ny tycks överväga hur man ska göra framgent är fullt rimligt.

Ska United släppa De Gea lär det bli på fri transfer när kontraktet löper ut nästa sommar och en potentiell ersättare det skrivs om är Evertons Jordan Pickford.

Efter den här säsongen kommer 28-åringen ha ett år kvar av kontraktet på Goodison Park och enligt The Telegraph är det inte bara United som i så fall kan tänkas vara intresserade. Några andra klubbar nämns inte men med tanke på att Pickford är engelsman, och dessutom etta i landslaget, lär det finnas en del intressenter i Premier League som skulle kunna dra nytta av ”homegrown-kortet”.

Vi kan hursomhelst räkna med att det kommer bli en del rykten om De Geas framtid under hösten och när årsskiftet närmar sig. Om United inte aktiverar optionen eller erbjuder nytt kontrakt innan januari är spanjoren nämligen fri att förhandla med andra klubbar.