Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Skadebekymmer inför derbyt / Oblak på radarn / Landslagskallningar för damerna

Dagens nyhetssvep innehåller nyheterna om att några spelare ser ut att missa helgens stormöte på grund av skada. I övrigt så rapporterar vi om att Jan Oblak ryktas som en potentiell ersättare till De Gea. Vi rapporterar även om att några av damerna ska på landslagsuppdrag.

Skadebekymmer inför derbyt

Manchesterderbyt nalkas och det verkar väldigt troligt att Erik ten Hag kommer att vara utan några pjäser i stormatchen. Varken Anthony Martial eller Marcus Rashford har fullt deltagit i veckans träning inför söndagens derby, det rapporterar The Times.

Martial skadade hälsenan tidigt på säsongen och har missat de senaste fem matcherna medans Rashford drog på sig en muskelskada i hemmavinsten mot Arsenal för ungefär tre veckor sedan.

Även Harry Maguire har inte kunnat träna efter att kaptenen sågs haltandes efter Englands match mot Tyskland under landslagsuppehållet. Förbundskapten Gareth Southgate bekräftade efter matchen att Maguire åkt på en skada.

Oblak på radarn

Det var svårt att ignorera David de Geas lysande målvaktspel i vad som annars var en väldigt blek säsong för klubben 2021-22. Ett kontrakt som börjar gå mot sitt slut och en ny tränare som föredrar en mer spelskicklig målvakt är dock några anledningar till att spanjorens tid i United kan börja gå mot sitt slut.

Atlético Madrids Jan Oblak har ryktats som en potentiell ersättare i målvaktsposten och United sägs hålla ett öga på den slovenske målvakten då osäkerhet råder över De Geas framtid i Manchester.

Antonio Contes Tottenham sägs också vara väldigt intresserade av Oblak.

Landslagskallningar för damerna

Några spelare har blivit kallade till landslagsuppdrag på damsidan.

Adriana Leon

Adriana Leon är med i Kanadas spelartrupp inför oktober-matcherna mot Argentina och Marocko.

Martha Thomas & Kirsty Hanson

Unitedduon Martha Thomas och Kirsty Hanson finns med i Pedro Losas trupp inför Skottlands VM-kval playoff match mot Österrike den 6:e oktober.
En vinst för Skottland mot Österrike skulle innebära en sista playoff match den 11:e oktober om en plats i VM.

Aïssatou Tounkara

Unitedförsvararen Aïssatou Tounkara är en del av Frankrikes spelartrupp inför vänskapsmatcherna mot Tyskland och Sverige då ”Les Bleus” fortsätter uppladdningen inför VM turneringen nästa år.