Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford och Ten Hag prisas
Septembers bästa finns i Manchester United

Varje månad utser Premier League månadens spelare respektive manager och för september månad står det klart att Manchester United tar dubbeln. Marcus Rashford får spelarutmärkelsen och Erik ten Hag plockar hem managerpriset.

Kanske har dessa priser inte någon överdrivet stor betydelse i sig, men att United tar hem bägge utmärkelserna den här månaden är trots allt anmärkningsvärt.

För Rashford, som under månaden stod för två mål och två framspelningar, kan jag tänka mig att det höjer självförtroendet, med tanke på den tuffa period engelsmannen har bakom sig. Vilka övriga spelare han tävlade mot är faktiskt helt ointressant.

Faktum är att det är första gången sedan januari 2019 Rashford vinner priset.

Den som leder laget är som bekant Ten Hag och med nederländarens intåg har bitarna sakta men säkert fallit på plats. Nej, det ser inte klockrent och alldeles flärdfullt ut jämt, men vår nye manager har sannerligen börjat bygga på något som ser mer spännande ut än vad det gjort på länge.

Det två inledande matcherna av säsongen kan vi givetvis bara kasta i soptunnan men efter det började det hända grejer. Segern mot Liverpool i den tredje omgången var monumental och sedan dess har United inte förlorat i ligaspelet.

Att drottningen sedan skulle lämna jordelivet i en period när United spelade bra fotboll tänkte man kanske inte skulle ha något sambandsförhållande, men jo då. I september månad fick vi inte spela matcherna mot Crystal Palace och Leeds United. Matcher som, eventuellt, utan att sticka ut hakan, nog kunde ha vunnits. Visst måste Premier League tänkt samma tanke, och därför var det inget snack om att ge utmärkelsen till Ten Hag?

52-åringen blir nu den andre managern i United sedan Sir Alex Fergusons dagar att ta emot priset. Däremellan lyckades Ole Gunnar Solskjaer knipa en utmärkelse, vilket skedde i februari 2019.

Med detta sagt går vi in i oktober månad med luft under vingarna och ser på söndag till att färga hela Manchester rött.

Vi säger grattis till Erik och Marcus!