Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Inga nya kontrakt / Dags för kritik / Martials kommentar

Dagens nyhetssvep innehåller nyheterna om att Erik ten Hag ej vill dela ut oförtjänta kontrakt. Vi rapporterar även att tränaren har uppmuntrat kritik på dagens matchutredning. I övrigt så bjuder vi på Anthony Martials kommentarer efter gårdagens derby-förnedring.

Inga nya kontrakt

Erik ten Hag har gjort det tydligt till klubbledningen att inte dela ut några nya kontrakt innan han själv har full koll på vilka spelare som faktiskt förtjänar en förlängning. Klubben har under senare år gjort en vana av att dela ut långtidskontrakt till spelare som inte alls levt upp till förväntningarna, en dålig trend som Ten Hag vill sätta stopp för under hans tid på tränarposten.

Några spelare vars kontrakt utgår nästa sommar med option att förlänga till 2024 inkluderar, Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford, Diogo Dalot, David de Gea, Fred och Luke Shaw.

Dags för kritik

Efter gårdagens bedrövliga prestation i Manchesterderbyt så har Erik ten Hag uppmuntrat spelarna och andra delar av personalen att ge varandra kritik och feedback under matchutredningen på Carrington idag. Det var en klart irriterad och besviken Ten Hag som i intervjun efter matchen beskrev Unitedspelarnas prestation som ”oacceptabel”.

Erik ten Hag efter matchen: ”Som ett lag och som individer kommer vi att kritisera varandra [på måndag] och sedan kommer vi att lära oss läxorna och vi måste göra bättre ifrån oss, det börjar nästa match.”

Martials kommentar

Anthony Martial gick ner med en skada på hälsenan tidigt på säsongen, en skada som höll fransmannen borta från spel i ungefär sex veckor. Martial gjorde sin återkomst till planen i förnedringen mot Man city igår då han blev inbytt i den andra halvleken. Han lyckades fina till de redan väldigt fula siffrorna med två sena mål i matchen som slutade 6-3 på Etihad. Läs nedan vad Anthony hade att säga efter matchen.

Martial om prestationen: ”Jag hade hellre inte gjort mål och vunnit matchen, men det är alltid bra att vara tillbaks på gräset och näta. Vi är väldigt frustrerade. Detta var inte vad vi ville göra men detta blev resultatet och vi kommer att ge allt för att komma tillbaks till nästa match”