Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
En presskonferens med noll fokus på morgondagen

Erik ten Hag har under onsdagen, tillsammans med Bruno Fernandes, hållit en relativt tidig presskonferens, detta inför avfärd till Cypern senare under dagen. Imorgon väntar nämligen Omonia i Europa League och därmed chans att studsa tillbaka till vinnarspåret igen efter söndagens fadäs. 

Ten Hags presskonferens

Som vi fått vänja oss vid var det en ganska passivt aggressiv manager som mötte journalistkåren. Låt säga att det är lätt att förstå honom, för frågorna är generellt riktigt lågbegåvade.

Egentligen allt fokus lades på söndagens derby samt Ronaldo. Ingenting på morgondagen (jag tror inte ens motståndarens namn nämndes), vilket jag gissar irriterade Ten Hag allra mest.

Om skadeläget

Ten Hag inledde i alla fall med att bekräfta vilka spelare som är otillgängliga. Maguire, Wan-Bissaka, Varane, och Van de Beek kommer inte finnas med.

Vad gäller Maguire kan det ta lite längre tid att komma tillbaka. Hur länge är oklart. Varane förhoppningsvis tillbaka snart.

Om söndagen lektion

”Det var en jobbig dag. Vi har analyserat. Det var en reality check. När man är i en process kommer det alltid komma motgångar. City var bättre men vår insats var oacceptabel.

”Tack för lektionen Pep. Vi förstår att vi måste bättra oss.”

Om Ronaldo

Kommer Ronaldo lämna i januari? Det var en av frågorna Ten Hag fick förhålla sig till. Rykten sipprade ut under gårdagen att portugisen kan lämna om rätt bud inkommer. Ten Hag avfärdade ganska omgående och var sedan märkbart irriterad på frågor om Ronaldo.

”Han är glad och njuter. Han är givetvis inte glad när han inte får spela, då är han förbannad.”

Om Casemiros status

”Till att börja med gör jag inte skillnad på turneringarna. Vi kommer spela bästa laget imorgon. Att Casemiro inte har spelat så mycket beror inte på honom utan att McTominay varit bra. Det är konkurrens om platserna. Han kommer spela en viktig roll, det vittnar hans historik om.”

Fernandes om söndagen…

”Det var inte tillräckligt bra. Vi svek inte bara oss själva utan hela klubben och supportrarna.

”Vi hade ett möte och tog upp allt som inte var bra. Vi släppte in tre mål på kontringar mot ett possession-lag. Men vi har adresserat problemen och siktar nu på att hitta tillbaka till fina resultat igen, med bra läge imorgon.”

På frågan om Fernandes kände extra ansvar med bindeln? Nej, alla måste känna samma ansvar, var portugisens svar. Han tycker så klart att det är en stora ära att bära kaptensbindeln men märket på bröstet är viktigare att visa ansvar gentemot.

Och kontinuitet

”Det är svårt. Vi har bara haft tre månader på oss med vår nye manager men har redan slagit bra lag. Vi måste fokusera på oss själva och inte jämföra oss med andra lag.”

Övriga nyheter

Clinton lämnar återbud

Grace Clinton var uttagen till Englands U23-trupp, som möter Norge imorgon och Sverige nästa vecka, men rapporteras nu ha lämnat truppen.