Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is

Efter förnedringen på Etihad senast – och en knapp vinst på Cypern i någon av de lägre Uefatävlingarna – är det dags för United att återvända till Premier League för att spela klockan 20 en söndag?!

Oh well.

Det lutar väl åt ännu en säsong i bakvattnet och med ”hopp” om en återkomst till titelrace om några år igen. Ibland känns det lönlöst, men – som det heter – det är som det är. Vi nöter på och det ska väl ändå inte gå 26 år en gång till? Eller?

För att få en blick i hur stor skillnaden varit – och fortfarande är – mellan dagens United och lagen ovanför kan vi bara göra något så enkelt som att titta på offensiven hos city kontra ”offensiven” hos United. Sen hösten 2018 har city gjort 412 ligamål. United har gjort 272.

Våra blå grannar har alltså gjort ETTHUNDRAFYRTIO fler mål i ligan på drygt fyra säsonger. Det är nästan ett mål mer. Varje match. I fyra år. Om inte det säger något så säger ingenting någonting någonsin. Det är en enorm övervikt och att United, kanske världens största fotbollsföretag, ska vara inne på sin tionde säsong utan att ha en chans att vinna ligan är förbluffande.

Men vi fans traskar oförtrutet på och i kväll väntar Everton. Erik ten Hag har precis som väntat tagit över stafettpinnen i berg- och dalbaneracet och med tanke på den senaste tidens insatser borde det vara dags att sakta klättra uppåt. Så länge inte Snorungen spelar har vi också chansen. Rashford och Martial såg ut som prime Tev-z-Rooney eller Yorke-Cole i perioder i andra halvlek mot mäktiga Omonia senast, så jag hoppas att båda startar.

Sen kanske det kan vara läge att ge Casemiro fem-sex matcher att visa om han är så duktig som det påstås.

Och: Jadon Sancho. Man glömmer lätt bort att han också hämtades in för sisådär miljarden och även om man måste vara blind för att inte se potentialen är det fortfarande ingen social verksamhet Uniteds fotbollsdel av företaget pysslar med. Han måste börja vara konsekvent typ 25 procent bättrre.

Jag tror på 1-1 i kväll.

Casemiro från 30 meter nätar för våra pojkar. Alltid något.