Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Omonia Nicosia
Äntligen tillbaka på hemmagräset

Förra veckans kamp mot Omonia Nicosia slutade visserligen med tre poäng och ett steg närmare slutspelet, men prestationen på medelhavsön gjorde väl egentligen ingen glad. Sedan den matchen så har vi även hunnit slå Everton på Goodison Park i en match där grabbarna var mycket mer övertygande i sitt spel. På pappret så ser detta ut att bli en enkel vinst på Old Trafford men som alla vi fotbollstittare vet mycket väl så spelas inte fotboll på pappret, utan på gräset.

Manchester United

Det såg mestadels ganska bra ut mot Everton i helgen även fast vi fick torteras med några ruskiga minuter på slutet som nästan fick en att vilja stänga av tvn och vänta på slutresultatet via mobilen. Det blev dock tillslut en Unitedvinst på Merseyside och vi skiftar nu återligen fokuset tillbaka på Europaspelet, ett gruppspel som kommit med blandade känslor. Med en hemmaförlust mot Sociedad, en bortavinst i Moldavien och en skakig trepoängare på Cypern så vill jag gärna se ett lite stabilare United imorgon kväll, även fast orden stabil och United inte alls verkar passa ihop. Detta är dock en match som vi bara ska vinna och gärna med tre eller fyra bollar, det tror jag även att vi kan förvänta oss.

Erik ten Hags skadelista blev tyvärr större efter Everton matchen då Anthony Martial gick sönder igen. Han ansluter sig till Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek som A-lagsspelare som just nu inte finns tillgängliga på grund av olika skadebekymmer. Frågan är då hur Erik ten Hag kommer att ställa upp sitt lag inför denna match, blir det mycket rotation? Blir det starkaste elvan? Får vi kanske se några intressanta talanger? Jag tror på en blandning.

Kan detta vara en match där vi får se Alejandro Garnacho göra ett framträdande?

Europa-gruppspel brukar ju vara en bra möjlighet för andramålvakterna att få lite speltid dock så tror jag att Ten Hag vill fortsätta jobba på De Geas distribution och denna match är ett bra tillfälle för just det. Skadorna i backlinjen betyder att Diogo Dalot behåller sin plats som högerback, även fast portugisen skule behöva lite vila så hittar vi tyvärr både Wan-Bissaka och Brandon Williams på skadelistan.

Raphael Varane gjorde ett sent inhopp mot Everton men med tanke på hans skadebenägenhet så känns det onödligt att starta fransmannen. Därför så borde vi se Lindelöf och Martinez som mittbackspar igen. Tyrell Malacia borde starta detta match då jag tror att Ten Hag vill spela Luke Shaw till helgen med tanke på hans fina match mot Everton.

Casemiro visade varför han ska starta de viktiga matcherna med en fin uppvisning på Goodison Park, det finns dock en bra chans att Erik ten Hag vill vila brassen inför helgens match mot Newcastle och därför starta med Scott McTominay som är avstängd till helgen. Detta känns även som en perfekt match för Fred, som inte varit speciellt delaktig i matcherna på senare tid.

Framåt så känns elvan ganska självklar. Antony och Rashford har varit i väldigt bra form och den sistnämde är ju faktiskt anledningen till att vi flög hem från Cypern med tre poäng förra veckan. I den viktiga 10-rollen så ser vi med högsta sannolikhet Bruno Fernandes eller Christian Eriksen, med det kan vara ett bra tillfälle för att experimentera lite och testa Jadon Sancho i den positionen.

Med tanke på Martials skada och Ronaldos fina inhopp mot Everton så borde vi definitivt få se Cristiano i startelvan imorgon, förhoppningsvis så får han ta med matchbollen hem. Det finns ju en chans att vi får se lite yngre talanger också, då tänker jag främst på Alejandro Garnacho och Charlie McNeill, som båda redan har gjort korta inhopp i detta gruppspel.

Möjlig startelva:

Omonia Nicosia

Cyprioterna går in i denna match med ganska dålig form med två raka förluster, en av de förlusterna var såklart 2-3 matchen förra veckan mot just United och den andra var helgens förlustmatch i ligan mot AEL Limassol. Omonia finner sig just nu på en sjätte plats i ligan med tre vinster och tre förluster. Europa League spelet har gått ännu tyngre med tre raka förluster och ligger därmed på botten av gruppen.

Omonia går in i denna match utan några större skador och vi kan därför förvänta oss en liknande startelva som vi såg förra veckan i 2-3 matchen. Målvakten Fabiano är den ända spelaren som har lite skadebekymmer men förväntas ändå starta denna match. I backlinjen så kan vi få se en treback med Lang, Yuste och Miletic med Lecjaks och walesaren Adam Matthews på kanterna. Vi kan förvänta oss ett mittfält med engelske Brandon Barker, cypriotiske Charalambos Charalambous och danske Mix Diskerud.

Offensivt så borde vi se spelaren som gjorde matchens första mål förra veckan, Karim Ansarifard. Vi kommer även med största sannolikhet få se Omonias kanske bästa anfallsvapen, Bruno Felipe som gjorde en assist förra veckan mot United och har gjort 5 mål på 12 matcher i Omonia.

 

Möjlig startelva:

Historik

Detta blir alltså klubbarnas andra möte någonsin efter förra veckans match som slutade 2-3 till United på Cypern.

Visste ni att…

 • Omonia Nicosia mittfältaren Mix Diskerud spelade för Manchester city mellan 2018 och 2021. Diskerud gjorde dock aldrig sin debut för city utan spenderade sin tid i klubben utlånad till bland annat IFK Göteborg och Helsingborgs IF.

Matchinformation

Manchester United
Omonia Nicosia
Turnering: Uefa Europa League, gruppspel
Tid: Torsdagen den 13 oktober 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Jérôme Brisard (Frankrike)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, inget datum)
 • Maguire (hamstring, inget datum)
 • Van de Beek (muskel, inget datum)
 • Wan-Bissaka (skadad, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V4/9ArsenalHPL3-1
F8/9SociedadHEL0-1
V15/9SheriffBEL2-0
F2/10Man CityBPL3-6
V6/10OmoniaBEL3-2
V9/10EvertonBPL2-1

Omonia Nicosia

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Fabiano (axel, liten chans)
FORM
V11/9ApollonBligan1-2
V15/9Real SociedadBEL1-2
V18/9EnosisHligan4-0
F1/10DoxaBligan2-0
F6/10Man UnitedHEL2-3
F10/10AELBligan0-1

United mot Omonia

Totalt:11-0-03-2
Hemma:00-0-00-0
Europa League:11-0-03-2
SENASTE MÖTENA
V2022-10-06BEL3-2