Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags och Lindelöfs presskonferens / United i landslagen / Ratcliffe har uttalat sig

Imorgon möter United Omonia Nicosia igen och som vanligt har det hållits presskonferens dagen innan. Vi går igenom vad Erik ten Hag och Victor Lindelöf hade att säga till journalistkåren.

Utöver det tittar vi till damerna i sina respektive landslag samt tar upp det senaste kring ägarfrågan.

Ten Hags presskonferens

Om skadeläge

  • Martial – ”har pratat med honom om skadorna. Det är tråkigt. Han gjorde det bra i söndags och var en viktig faktor till att vi spelade bra i första halvlek. Han tränar dock inte idag.”
  • Rashford  – tränar idag.
  • Wan-Bissaka, Maguire, Van de Beek – ingen tillgänglig.

Om imorgon

Handlar bara om att vinna. Det är Europa och det är tufft. Kommer givetvis satsa på förstaplatsen. Att komma tvåa är något man vill undvika.

Om rotation och speltid

Måste se över allas speltid, därför vi har dubbla alternativ på positioner. Måste rotera ibland, beroende på form och skador. Många lag som spelar i Europa har dessa bekymmer.

Om Ronaldos FA-anklagelse

Ronaldo har på måndag på sig att bemöta anklagelserna från FA gällande det ärende där portugisen slog en mobil ur händerna på en Evertonsupporter i våras.

”Han kommer inte acceptera anklagelserna.”

Lindelöfs del

”Viktigt med en bred trupp och att alla pushar varandra.”

Om samarbetet med Martinez säger svensken att det har varit bra. En fantastisk spelare. Bra med bollen. Har spelat två matcher med honom, förra matchen var bättre än första.

Om Ten Hags filosofi menar Lindelöf att sättet nederländaren vill spela på passar bra. Lindelöf tror på mycket utveckling under Ten Hag. Det är en manager som kräver mycket.

United i landslagen

Tounkara utvisad mot Sverige

Aïssatou Tounkara och hennes Frankrike hade ingen rolig kväll på Gamla Ullevi igår. Det blev förlust med 3-0 för Frankrike i vänskapsmatchen och Tounkara blev dessutom utvisad.

Wales missar VM

Carrie Jones, Hayley Ladd, och Safia Middleton-Patel får inte åka till VM. Detta stod klart igår efter att Wales förlorat kvalmatchen mot Schweiz med 2-1. Jones och Ladd spelade från start.

Så även Skottland

Martha Thomas och Kirsty Hanson får inte heller åka till VM med sitt Skottland, detta efter förlust i play-off-matchen mot Irland igår.

Earps med bindeln när England kryssade

England tog emot Tjeckien i en vänskapsmatch igår och Mary Earps vaktade i vanlig ordning målet. Utöver en hållen nolla i den mållösa matchen fick hon även bära kaptensbindeln.

Ella Toone spelade också hela matchen för England medan Katie Zelem och Nikita Parris fick se matchen från bänken.

Boe Risa vann med Norge

Uniteds norska mittfältare Vilde Boe Risa fanns med från start när Norge vann mot Nederländerna i en vänskapsmatch igår. 27-åringen blev dock utbytt.

Simpson och Barry från start i Englands U19

Jessica Simpson och Kiera Barry spelade bägge hela matchen när Englands U19-landslag spelade 1-1 mot Danmark i EM-kvalet.

Giggs uttagen till Wales

Zach Giggs alltså. Ungdomsspelaren är uttagen till Wales U17-landslag som ska ta sig an Kroatien nästa vecka i en EM-kvalmatch.

Inget Boro för Carrick?

Det har snackats om att Michael Carrick kan vara på väg att ta över krisande Middlesbrough inom kort, men nu kommer nya uppgifter som gör gällande att det inte kommer ske.

Tidpunkten sägs inte vara rätt, helt enkelt.

Ratcliffe om Glazer

Sir Jim Ratcliffe är ett namn många nog fortfarande hoppas kunna ta över ägandeskapet från Glazer i United men än är det långt borta.

Ratcliffe har enligt Financial Times sagt att han har träffat Joel och Avram och att de är trevliga herrar, men att de inte vill sälja. Om en försäljning hade varit aktuell i somras menar dock miljardären att han kunde ha agerat.