Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United 0-0
Ingen katastrof, men inte nära tillräckligt bra

Manchester United fick nöja sig med en poäng i dagens match mot Newcastle. Det kunde blivit mer men Marcus Rashford kunde inte styra sin nick på mål i matchens sista minuter. Det var absolut ingen katastrof, men det var inte heller tillräckligt bra på långa vägar.

Matchen i sig producerade för Uniteds del inte alltför många målchanser och de som kom kom i matchens slutminuter, och med tanke på den offensiva talang som finns i laget så borde man kunna skapa många fler klara målchanser. Antony hade en hyfsad chans i slutet på den första halvleken, men mer än så fanns inte att hämta från de första 45.

Andra halvlek bidrog med lite fler chanser och även bättre spel. Man hade minst två straffsituationer där man borde fått med sig minst en. Sedan fick vi dock vänta till den 88:e minuten när Marcus Rashford rundade Nick Pope och passade Fred som inte kunde få sitt avslut på mål. Nästa målchans kom i den 95:e minuten när Casemiro hittade Rashford med en läcker yttersida, men inhopparen kunde inte få sin nick på mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Höll nollan vilket såklart är bra, men återigen så var det nära att hans spel med fötterna kostade United ett mål när han satte Fred  i skiten med en otroligt dum passning.

Diogo Dalot: 6

Gjorde inte mycket fel alls men stack inte heller ut. Borde gått på avslut när han dribblade sin in i Newcastles straffområde men valde att slå en passning som gjorde att man fick börja om på nytt.

Raphaël Varane: 7

Lite tur att han inte fick en straff emot sig i den första halvleken, men utöver det så gjorde han det som man förväntade sig.

Lisandro Martinez: 6

En stabil match från argentinaren. Var som vanligt lugn med boll och överlag väldigt säker.

Luke Shaw: 6

Även en stabil match från Shaw. Kom överens bra på vänsterkanten med Sancho och bör ha gett sig några matcher till i startelvan.

Casemiro: 7

Tycker att han fortsätter att växa sig in i laget. Står som vanligt för viktiga brytningar och yttersidan till Rashford var av allra högsta klass. Bidrar med ett lugn i mittfältet som inte fanns tidigare.

Fred: 5

Ett orosmoment med boll och man blir nervös så fort han har bollen nära eget straffområde. I spelet utan boll tycker jag dock att han gör sitt jobb, men han måste göra mål när Rashford serverar honom en så pass fin boll.

Bruno Fernandes: 5

Börjar bli dags att fundera på om portugisen ska nöta bänk i några matcher framöver. Ser inte ut att ha det självförtroendet som han haft tidigare och kanske skulle det gynna honom med ett litet break.

Antony: 5,5

Hade som sagt ett hyfsat läge i slutet på den första halvleken. Utöver det så tycker jag dock att han tar alldeles för många felbeslut och alltför ofta försöker han att hitta Ronaldo, även om det inte är den bästa lösningen i den situationen.

Jadon Sancho: 6

Tycker att Sancho gjorde en hyfsad match. Är ett hot längs vänsterkanten och borde ha fått med sig en straff.

Cristiano Ronaldo: 4

Verkar inte förstå hur man håller sig onside och bidrar med otroligt lite i uppbyggnadsfasen. Förtjänade att bytas ut.

Marcus Rashford: n/a

Måste få den nicken på mål.

Erik ten Hag: 6

Gjorde bara ett byte i hela matchen, vilket antagligen beror på att man främst hade ungdomar på bänken. Blev tvungen att göra några ändringar med Eriksen, McTominay och Martial borta, och med en Rashford som inte var helt 100.