Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Newcastle United 0-0
Det går inte att skönja vare sig en idé eller riktning

United tog inte chansen att haka på i toppen igår efter att Newcastle United varit på besök. Mållöst och över lag en svag insats gör att man alltmer börjar fråga sig vartåt det här barkar, för ännu är det svårt att se några tydliga linjer i Ten Hags United. 

Det vi kan ta med oss från igår är att De Gea fick hålla nollan i sin 500:e match för United. Dock tror jag spanjoren själv ser det som en petitess när laget inte vinner.

0-0 hemma mot Newcastle kan, oavsett deras nybygge för blodiga oljepengar, inte ses som ett acceptabelt resultat. Det är ju inte så att United inte heller har rustat.

Miljardmannen Antony var en av få som var företagsam och skapade, men skärpan fattades betänkligt. Tydligt var också att vårt mittfältet blev lidande utan Eriksen. Visst att man kan tycka att Fred och Casemiro borde funka bra ihop. De gör ju det i det brasilianska landslaget. Men det är här United. Förvänta dig helst ingenting.

Mittfältsduon hade över lag svårt att få kontroll på gästerna, inte minst i första halvlek. Det gjorde följaktligen att backlinjen inte såg klockren ut. Det rimliga hade varit bortaledning i paus, men tack vare deras oförmåga och en del tur blev det inte så.

Att United i andra halvlek blev blåsta på en solklar straff är vad det är. Nog för att Sancho överdriver något kopiöst, men att han görs ner är ju inget snack om. Det är ett lotteri och det borde vi alla ha förstått vid det här laget.

United blev blåsta på en solklar straff, vilket framgick ganska tydligt…

När Rashford kom in i Ronaldos ställe började en forcering ta form, och engelsmannen var högst delaktig. Att han däremot missade öppet läge i matchens sista bollträff gjorde nog att han inte kunde sova i natt.

Om Ten Hag kunde sova i natt vet jag inte heller, för det känns som att han har mycket att fundera på. Väldigt mycket.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finnes här.

Ten Hags presskonferens

  • Alla såg vad som hände kring domsluten, så det finns inget att kommentera.
  • Insatsen var bra men missnöjd med resultatet. Presspelet var bra och i andra halvlek hade vi bra bollinnehav. Mentaliteten fanns i slutet, de hade kramp men vi fortsatte mala på. Vi bröt ner dem men fick inte hål på dem.
  • Eriksen borta men det finns många andra som kan bidra.
  • Angående Ronaldos byte säger Ten Hag att det är ett tajt schema, så det gäller att ha spelarna så fräscha som möjligt.
  • Han menar även att han inte är orolig över missade chanser, så länge man kommer till dem. Gör mål i nästan varje match. Det handlar om ansvar hos alla spelare, inte bara forwards.

Andra reaktioner

De Gea pratade om matchen, hållen nolla, och inte minst 500 matcher.

Mer från matchen

Ingen katastrof, men inte nära tillräckligt bra