Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rättvist och trist

Det var inte direkt ögongodis vi bjöds på från Old Trafford denna helg. 

Ständiga avbrott i spelet, skadade spelare och få målchanser. 

0-0 var således ett helt rimligt resultat mellan två ganska jämna lag. 

Unitedklass:

 • Nollan bör alltid hållas på hemmaplan och bortsett från Joelintons ribb- och nicksekvens i första halvlek skapade inte Newcastle några riktigt vassa lägen. De Gea försökte visserligen ge dom ytterligare med uppspel från inspark, men det lyckades inte. Hyfsat stabilt.
 • Det enda fina anfallet United egentligen hade första halvlek var å andra sidan riktigt fint: Bruno-Sancho-Bruno-Sancho och så fram till Antony, som var en av de mest pigga offensivt i hemmalaget (men snart får han ta fram och visa sin andra fot också). 

Saknades:

 • Christian Eriksen. Inte så mycket i sin defensiva roll (Newcastle sprang ju trots brasselåset Fred-Casemiro rätt så enkelt igenom på mitten i första halvlek) utan för hans Juan Mata-nycklar att låsa upp ett 10-mannaförsvarande motstånd. 
 • Idéer. Det blev en hel del statisk sidledsfotboll när United väl fick innehavet på sin sida och det är också en följd av punkten ovan. 

Irriterande:

 • Situationer som denna: Joelinton faller ner skadad. Newcastle håller i bollen, struntar i sin liggande lagkamrat, United tar tillbaka bollen och då blåser domaren av. Sjukt irriterande och tyvärr ofta förekommande. 
 • Bruno varnad för att han sparkade ner Bruno. Två minuter tidigare hade den omvända saken skett – utan kort. Konsekvens är det man önskar av domare. Och inte då att de ska vara konsekvent usla. 
 • Bollen kan inte ha varit i spel ens hälften av 90 minuter. Avbrotten var konstanta. VAR-koll, frisparkar, skador … Fyra (!) Newcastlespelare fick behandling under första halvtimmen. Det verkade nästan som att Eddie Howe hade satt det i system i taktiksnacket. 
 • Rashfords miss med tio sekunder kvar. För dåligt. Men med tanke på hans insats nyligen med 400 avslut utan att träffa rätt mot cyprioterna så kan man förstå att självförtroendet icke var på topp. Men han ska så klart göra mål där 11 gånger av 10 ändå. Och det vet han. 

Annars:

 • Jag vidhåller ännu att Jadon Sancho inte är en ytter med spetskvalitéerna som krävs på den positionen. Han kommer liksom inte förbi. Samtidigt har han spelförståelsen och passningsspelet för att spela centralt. 
 • United hade tre straffsituationer inom loppet av fem minuter där egentligen alla tre skulle kunna ha resulterat i en straff. I stället blev det ingen.
 • Ronaldo är, oavsett om han gjort 700 eller 700 miljoner mål, en bromskloss i Uniteds offensiv. Och det har inget med respekt eller sånt trams att göra. Med honom vinner United inga titlar. Det kanske man inte gör utan honom heller de närmaste åren, men chansen ökar definitivt om vi hittar en högklassig striker med ett annat typ av spel.