Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Tottenham Hotspur 2-0
En ”håll käften-insats”

Tottenham Hotspur fick minsann bekänna färg på Old Trafford under kvällen. Londonlaget hade inget att sätta emot United, som ägde matchen från start till mål och vann med 2-0. 

Om inte den bästa så absolut en av de bästa insatserna den här säsongen. United hade full kontroll från matchminut ett till nittio.

Det var trots allt ett Tottenham som ligger före i tabellen som kom på besök, men det märktes inte under matchen.

Framför allt utraderade hemmalaget Kane och Son, vilket nästan måste till för att neutralisera Spurs. Centrallinjen i United, med mittbacksparet Martinez och Varane samt Fred och Casemiro förtjänar extra beröm. Fred gjord en sån där insats som han bara gör ibland. Han är överallt och ingenstans, gör mål, och ser faktiskt duglig ut i passningsspelet. Förhoppningsvis kan brasseduon bygga vidare på något. Kruxet är bara att Eriksen ska in på något sätt.

Segern kändes faktiskt aldrig hotad efter att ledningsmålet kom i början på andra halvlek. Det var en konstig känsla, med tanke på att United ofta lyckas hitta sätt att strula till det för sig.

En ”håll käften-insats”, helt enkelt. Mer av den varan framöver, tack.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Mer eller mindre sysslolös.

Diogo Dalot: 6

Företagsam i offensiven men får inte ut jättemycket. Lugn kväll i defensiv riktning.

Raphaël Varane: 7

Släppte ingenting förbi sig. Väldigt trygg med bollen. I det närmaste en fläckfri insats, om än mot ett förvånansvärt svagt Tottenham.

Lisandro Martinez: 7

Det känns som att Martinez och Varane nästan sitter ihop. Precis som ett mittbackspar ska göra.

Luke Shaw: 7

Stabil utan att glänsa. Råder inte längre några tvivel om att vänsterbacksplatsen tillhör Shaw.

Casemiro: 7

Varnad. Utbytt 87’. Nära bli målskytt efter att ha avlossat vänstersläggan. Ser annars ut att ha växt in i kostymen. Spelar hårt, ibland fult, men vet var gränsen går. Kommer bara fortsätta växa.

Fred: 8

1 mål. Förstår mig inte på den här spelaren. Men bäst ikväll. Räcker så.

Antony: 6

Utbytt 76’. På väg att bli det man trodde att Sancho skulle bli, det vill säga en poängspelare med teknik, flärd, och finurlig. Nej, inga poäng ikväll men ytterst nära. Låg bakom 2-0-målet.

Bruno Fernandes: 7

1 mål. Lite som Fred. Svårt att få grepp om honom men tar ikväll sitt ansvar som kapten och kliver fram. Bra i spelet och vackert mål till 2-0.

Fernandes visade sig från sin rätta sida ikväll.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 87’. 1 assist. Händer inte mycket här. Känns inte helt vän med bollen och har svårt att ta sig förbi sina motståndare. Måste steppa upp.

Marcus Rashford: 6

Gyllene läge att ge United ledningen efter Freds passning men avslutet var klent från engelsmannen. Bidrog med en del löpningar bakom Tottenhams backlinje men skärpan saknades idag (det ska dock sägas att Lloris valde att storspela just på Rashfords avslut).

Scott McTominay: n/a

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 87’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Christian Eriksen: n/a

Inbytt 87’. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Ställde bevisligen ut en bra elva. Enda orosmolnet inför var Fred på mittfältet, men som brassen levererade. Egentligen inget att anmärka på.