Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bästa på många år

Wow! Och wow igen! 

Jag kan på rak arm inte minnas när United utklassade ett topplag på samma sätt senast.

Klasskillnaden var enorm och 2-0 var rejält i underkant. 

Superbt:

  • Insatsen. Som sagt, jag kan inte minnas när jag såg något liknande mot ett topplag senast. Framförallt inte över 90 minuter. Aggressivitet, passion, säkerhet i passningsspelet, press och skapade målchanser. Det var kanske de enskilt bästa 90 minuterna United gjort på många år. 
  • Casemiro-Fred-partnerskapet. En hel del höjde – med rätta – på ögonbrynen när McTominay lämnades på bänken, men oj, vilken insats brassarna bjöd på. Casemiro var stundtals överlägsen på mitten, medan Fred – som skickades högt upp i banan av ten Hag – vann närkamper, sprang som om det var hans sista match och dessutom (visserligen turligt) äntligen fick hål på Lloris. Problemet med Fred har ju varit att han á la Pogba alltför sällan håller en genomgående hög nivå. Kan han vara så här bra under en längre period har United ett mittfältslås av allra högsta klass. 

Unitedklass ur den högre skolan:

  • Backlinjen. Allt från vänster till höger via mitten. Dalot och Shaw tog sig fram, jobbade hem konstant medan Martinez-Varane i princip hade stenkoll på Son och Kane. Det blir svårt för någon annan att slå sig in den försvarslinjen om inte skador sätter stopp. 
  • Rashford gjorde i princip det mesta rätt – utom mål. Precis som i inhoppet mot Newcastle visade han att hela United får en helt annan dynamik när Ronaldo inte är med. Inte bara för att portugisen är mer statisk, utan för att spelarna slipper känna sig skyldiga att passa lagets största ego så fort dom får bollen. 
  • Bruno Fernandes har mer rätta fått kritik för sina insatser i princip ända sen han fick otippad löneförhöjning i februari, men mot Spurs bjöd han på en riktig kapteninsats. Bruno skapade chanser, luckor, pressade och bröt uppspel och var den gamle Bruno när han smekte in 2-0.  

Utrymme för förbättringar:

  • Rashford om någon vet att han den senaste veckan borde ha gjort kanske tre-fyra mål, men istället är mållös. Två gånger fixade han topplägen men vid båda lägen valde han att satsa mer på kraft än att placera bollen (även om den andra räddningen var fantastisk av fransmannen). 
  • Jadon Sancho var assisten till trots den enda Unitedspelare som stack ut på ett negativt sätt. Kanske var det hans olyckliga inledning med fem bolltapp på de första åtta minuterna som satte ribban, men han har bortsett från målet mot Liverpool varit tämligen blek hela hösten. 

Sist:

  • Egentligen vill jag inte ge honom den uppmärksamhet som han visste att han skulle få med sitt beteende. Men att Ronaldo väljer att demonstrativt lämna matchen innan klockan ens tickat upp till 90 minuter är bara skamligt. End of story. 
  • Man spelar som bekant inte bättre än motståndaren tillåter, men jösses vad Tottenham var blekt. De Gea hade inte en räddning att göra och bortsett från Kanes skott utanför strax efter 1-0-målet hade gästerna i princip ingenting. Nothing. Niente. Nada. 
  • Gårdagens elva var kanske den bästa United kan ställa upp med i dagsläget, bortsett från Sancho i nuvarande form. Nu håller vi samtliga tummar vi har för att man klara sig hela vägen till VM-uppehållet utan skador på nyckelspelare. Då kan det med det här spelet faktiskt bli en ganska spännande säsong.