Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Leicester City - Manchester United
Allt annat än seger skulle vara ett fiasko

Det är toppen mot botten när Manchester Uniteds damlag imorgon ska ta sig an Leicester City på bortaplan. Således handlar det om en match som United bara ska vinna.

Matchen visas tyvärr inte på teve i Sverige. I stora delar av världen går det att ta del av matchen gratis på FA Player.

Läget i laget

United har fått en perfekt start på ligaspelet, med tre vinster på tre försök och 10-0 i målskillnad. Självförtroendet bör således vara på topp inför söndagens match. United har emellertid en del skadebekymmer att brottas med:

  • Alessia Russo har 2-3 veckor kvar på sin rehabilitering.
  • Ona Batlle behandlas för misstänkt hjärnskakning. Beslut om hennes medverkan fattas närmare matchen, sa Marc Skinner, som ohjälpsamt höll presskonferens redan i onsdags.
  • Grace Clinton är tillbaka i träning på gräset men är inte aktuell för spel. Skinner har indikerat att Clinton blir borta lite längre än Russo.
  • Hannah Blundell var i onsdags tillbaka i individuell träning. Skinner tonar ner skadan, så det förefaller finnas en god chans att hon kommer till spel.
  • Aoife Mannion är långtidsskadad.

Frånvaro på Batlle skulle vara ett stort problem för United, för den spanska högerbacken har varit Uniteds bästa spelare hittills den här säsongen. Om även Blundell saknas så blir det väldigt tunt på ytterbackspositionerna.

Leah Galton klev ner som vänsterback mot Brighton och skulle kunna göra det igen. Maria Thorisdottir är ett alternativ som högerback. Även Maya Le Tissier kan spela ytterback, men spontant verkar det klokt att fortsätta med Le Tissier bredvid Millie Turner i mittförsvaret. Om Blundell kan spela men inte Batlle skulle mitt val vara Blundell som högerback och Galton till höger.

Efter många landslagsminuter fick Hayley Ladd inleda på bänken senast. Återstår att se om går in i startelvan nu, i så fall lär det bli på Lucy Staniforths bekostnad.

Mot Brighton fick Nikita Parris chansen på topp i Russos frånvaro. Hon gjorde en slätstruken insats. Adriana Leon (toppbilden) blev inbytt och gjorde sitt första mål som Unitedspelare. Jag skulle inte bli förvånad om det är Leon som får chansen från start imorgon. Det är tvivelsutan alternativet jag skulle föredra. Flyttar Galton ner i backlinjen kan det finnas plats för både Leon och Parris men även Martha Thomas utmanar om speltid.

Kort om Leicester

Om säsongen har börjat bra för United så är det tvärtom för Leicester. De har en match mer spelad än United men är alltjämt poänglösa i ligan. De inledde med tre relativt knappa förluster (Tottenham, Aston Villa och Everton) innan de i förra veckan föll med 4-0 borta mot Manchester City.

De har en vinst den här säsongen, borta mot andradivisionens Blackburn i Ligacupen.

Den före detta Unitedspelaren Jess Sigsworth är långtidsskadad. En annan gammal Unitedspelare, Abbie McManus, satt på bänken mot Manchester City senast. Det var första gången den här säsongen som McManus var med i matchtruppen, så det skulle kunna bli säsongsdebut imorgon.

Carrie Jones är utlånad från United och får inte spela imorgon.

Tidigare möten

United har 5-1-1 och 35-8 i målskillnad mot Leicester, så det har generellt sett varit ensidiga affärer mellan lagen. I ligaspel är Uniteds övertag ännu större: fyra vinster på fyra försök och vi snittar fem gjorda per match med bara två insläppta totalt.

Förra säsongen vann United med 3-1 borta (september) och 4-0 hemma (mars). Allt annat än en enkel seger imorgon skulle vara en missräkning.

Leicester City – Manchester United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 23 oktober
Avspark: 16.00
Teve: ingen sändning i Sverige (matchen visas gratis på FA Player i stora delar av världen)