Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Chelsea - Manchester United 1-1
Casemiro är röd på riktigt nu!

Vi fick åter se en mycket fin första halvlek av Manchester United mot ett svårt motstånd. Det är så att man börjar tro på att det här kan bli riktigt bra om också målen trillar in. Chelsea jobbade sig in i matchen och andra halvlek var möjligen mer blå än röd men Casemiro såg till att kvällen slutade med poäng. Viktigt. Vår nya brasse är definitivt röd på riktigt nu. 

Vi fick åter se en match där Manchester United såg riktigt bra ut som bollförande lag, passningar sitter, rörelsen en helt annan än tidigare och många ser ut att vara i bra kondition och form. Det är naturligtvis svårt att hålla samma intensitet och skärpa en hel match igenom, men det känns mycket hoppfullt. Många spelare fick också bra betyg igår, välförtjänt så. Casemiro har nu på allvar tagit stafettpinnen som den mittfältsgeneral United så länge saknat och Eriksen gör igen en mycket bra insats.

Det är väl främst våra ytterforwards som behöver ta ytterligare några steg. Då kan det här bli riktigt kul. Det är såklart läge att hålla sig lugn men hoppfull. Det som tyvärr dök upp som smolk i bägaren är Varane som såg helt bedrövad ut när han gick av planen skadad. Det bådar inte gott, men vi vet ännu inte hur allvarligt det är.

 

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Casemiros mål är förstås kvällen största höjdpunkt.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag var nöjd med lagets insats även om han betonar att målet är att vinna varje match om man heter Manchester United.

Punkter som framkom under presskonferens:

  • Vi behöver minst 24 timmar för att utvärdera Varanes skada. Vi vet ännu inte hur allvarlig den är. Det är sjävklart att han är känslosam.
  • Det var välförtjänt med den sena kvitteringen. Vi dikterade matchen i första halvlek, det var tre riktigt bra chanser. Sedan bytte de system och vi förlorade en del kontroll. Vi blev dock bättre igen och vi kan leva med en poäng på Stamford Bridge.
  • Vi visste hur bra Casemiro är, vi har sett det i Spanien och i Champions League. Det är en annorlunda liga här, han behövde en kort period för att acklimatisera sig men nu ser vi hur viktig han för vår organisation, och även som målgörare.
  • Att slåss till sista minuten är mycket viktigt. Vi gjorde det mot Omonia och så även idag mot Chelsea. Det är ett kännetecken för ett stort lag.
  • Det är svårt att hålla samma intensitet hela tiden när matcherna är så här täta. Vi tog inte rätt beslut offensivt med bollen i andra halvlek, men det är viktigt att vi inte lät dem skapa särskilt många chanser mot oss heller.
  • Vi skulle ha gjort minst ett mål i första halvlek, det gör ens liv enklare såklart.
  • Angående McTominay: jag behöver se mer i detalj på situationen och prata med honom om det. Men domaren tog sitt beslut.
  • Jag är mycket nöjd med Rashfords energi. Han kan spela i samtliga anfallspositioner.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Casemiro såg till att rättvisa skipades