Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Leicester City - Manchester United 0-1
Säsongssämsta, men det räckte till tre poäng

Manchester Uniteds damlag är fortfarande hundraprocentiga i Women’s Super League. Detta trots att laget på söndagen stod för säsongens överlägset sämsta prestation. Det räckte ändå till seger med 1-0, sedan Nikita Parris nickat in matchens enda mål.

För United innebär 1-0-segern att laget nu delar förstaplatsen i tabellen med Arsenal. Båda lagen har fyra segrar och 11-0 i målskillnad efter fyra omgångar.

United stod annars för en bedrövlig prestation, mot laget som ligger sist i tabellen. En seger är en seger, men vi har rätt att kräva betydligt bättre av det här laget.

United var dåliga i första halvlek, sämre i andra. Hade vi mött ett bättre lag hade det inte blivit någon poäng idag.

Ona Batlle utgick med misstänkt hjärnskakning senast och bedömdes inte vara tillgänglig för spel. Förhoppningsvis är hon tillbaka i spel nästa vecka. Att United är ett sämre lag utan Batlle råder ingen tvekan om. Hannah Blundell skakade emellertid av sig den lättare skada hon ådrog sig och kom till spel. Därmed blev Maria Thorisdottir in istället för Batlle den enda ändringen Marc Skinner gjorde. Thorisdottir må föredra att spela mittback men idag fick hon finna sig i att spela högerback.

Leicester fick matchens första chans på kontring, men den kastades bort med ett svagt avslut som Mary Earps i Unitedmålet hade plockat med förbundna ögon.

United var annars, som väntat, det dominanta laget. Spelet var emellertid inte lika upplyftande som senast och Leicester hade större bollinnehav än jag hade förutspått. Problemet för United var att laget saknade aggressivitet. Vi var långsamma och tog ständigt ett eller två tillslag extra på bollen. Det låga tempot gynnade förstås det svagare laget.

Blundell fick Uniteds första stora chans, då hon blev frispelad efter kombinationsspel mellan Nikita Parris och Ella Toone. Ytterbackens avslut höll dock inte samma klass som förarbetet. Det var Uniteds enda högklassiga anfall under matchen.

Målskyttet skulle öppnas efter en halvtimme. Katie Zelem lyfte in en frispark och Parris nickade förtjänstfullt in bollen i mål.

Bollen på väg in i nät efter Nikita Parris nick.

Utöver det hände inte mycket mer i en, från Uniteds sida, undermålig första halvlek.

Vi fick ingen omedelbar förbättring efter paus. Tvärtom var det Leicester som tidigt skapade ett par kvalificerade kvitteringschanser. Först när Earps befann sig utanför straffområdet, men anfallaren lyckades inte få iväg ett skott. Efter en hörna kort därefter tvingades Earps till en kvalificerad räddning.

Leicester var här det klart bättre laget och United lyckades inte med mycket alls.

Skinner reagerar med ett trippelbyte efter en timme. Martha Thomas, Hayley Ladd och Rachel Williams ersätter Blundell, Lucy Staniforth och Lucía García. Blundells uttåg, som förmodligen var skaderelaterat, såg Leah Galton flytta ner som vänsterback.

Efter bytet följde ett hyfsat långt skadeavbrott, där laget fick en chans att prata ihop sig. Det såg United få en större kontroll över bollinnehavet, men tempot var väldigt lågt. Vi tycktes fokusera mer på att försvara ledningen än på att döda matchen.

Toone fick en bra chans att avgöra men en försvarare räddade till hörna. Leicester hade en möjlighet där det kändes betydligt farligare än det nog var.

Matchens slutskede såg United mestadels rulla runt bollen i backlinjen. Det räckte för att vinna med 1-0. Mer var det inte.

Sammantaget ska vi vara mycket nöjda med att det blir seger. För det var tvivelsutan säsongens sämsta prestation som vi stod för idag. Men en ful seger är också värd tre poäng. Massiv bättring krävs emellertid framöver.

Målet

Leicester City – Manchester United 0-1 (0-1)

Women’s Super League, 23 oktober


0-1 (34) Nikita Parris (Zelem)


Uniteds lag: Earps; Thorisdottir (Moore 90+2), Le Tissier, Turner, Blundell (Thomas 61); Staniforth (Ladd 61), Zelem; García (Thomas 61), Toone, Galton; Parris


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK