Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Sheriff Tiraspol
En vinst behövs för att ha förstaplatsen inom räckhåll

Manchester United spelar imorgon sin femte gruppspelsmatch i Europa League, och om man ska ha någon chans att vinna gruppen så är en trepoängare ett måste.

Manchester United

Efter fyra omgångar så befinner man sig på andraplats i gruppen, och om man skulle sluta där så kan vägen till slutspelet, och förhoppningsvis finalen bli väldigt mycket tuffare. Tvåorna i EL-gruppspelet ställs emot treorna i CL-grupperna, och i skrivande stund innefattar det lag som Ajax, Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla och Juventus för att nämna några. 

Återigen så känns detta som en chans för Erik ten Hag att rotera sin elva, men vi har ju lärt oss att holländaren helst inte gör det. Därför blir det antagligen en stark elva imorgon, men kanske med någon ändring här och där.

Under gårdagen fick vi reda på att Cristiano Ronaldo är tillbaka i träning med a-laget och bör därmed vara tillgänglig för spel imorgon. Om ten Hag väljer att ta ut honom eller inte är en annan fråga. Tillbaka i träning är sedan tidigare Harry Maguire och Aaron Wan-Bissaka, men nu ör också Donny van de Beek tillbaka, och förhoppningsvis kan holländaren få några minuter imorgon.

Får Cristiano Ronaldo spela från start imorgon?

På skadelistan hittar vi Raphaël Varane som fick lämna matchen mot Chelsea med vad som verkar vara en hamstringskada. Utöver det så är situationen kring Anthony Martial fortfarande oklar då han inte sågs till på träningsplanen under gårdagen.

Som nämnt ovan så kommer vi med stor sannolikhet inte få se speciellt många ändringar i startelvan, men det beror också på vilka som är tillgängliga. Det känns verkligen som att Diogo Dalot är i behov av lite vila så om Wan-Bissaka är tillgänglig så hade det inte varit helt fel om han startade imorgon.

Kanske kommer också Tyrell Malacia in på vänsterkanten för att ge Shaw lite vila, men med tanke på Ten Hags tidigare uttagningar så är det absolut inte någon garanti. Mittbackar tror jag att Victor Lindelöf och Lisandro Martinez kommer att vara, och det tror jag är bra eftersom att de får en match att spela ihop sig på då de antagligen kommer att spela i helgen också.

Vidare till mittfältet så skulle jag inte bli förvånad om vi får se Casemiro, Fernandes och Eriksen precis som i matchen mot Chelsea, men här finns det ett flertal olika alternativ för Ten Hag. Till exempel så skulle Scott McTominay kunna komma in istället för Casemiro, något jag dock inte tror kommer att hända. Jag tror att det finns en större chans att Fred får starta och vilket skulle innebära Eriksen eller Bruno på bänken.

Framåt så anser jag att Jadon Sancho bör starta trots sin dåliga form i ett försök att få honom på rätt spår igen. På högerkanten tror jag på Antony och i mitten blir det antagligen Rashford eller Ronaldo, men om Martial är redo så skulle det också vara ett alternativ.

Möjlig startelva:

Sheriff Tiraspol

Situationen i Sheriff Tiraspol kunde vara bättre. Under gårdagen meddelade man att huvudtränaren Stjepan Tomas lämnat sin roll som tränare trots att man toppar ligan komfortabelt. Man är sex poäng före ligatvåan trots att man förlorade sin senaste match så timingen känns konstig.

Sheriff kommer att vara utan högerbacken Armel Zohouri efter att han blivit utvisad i förlusten mot Real Sociedad, men utöver det så verkar man ha resten tillgängliga för spel.

Med det sagt så tror jag inte att startelvan kommer att se alltför annorlunda ut jämfört med den man ställde upp med mot spanjorerna i sin senaste EL-match. Det skulle betyda att Dumitru Celeadnic står i mål med en fembackslinje framför sig. Den tror jag kommer att bestå utav Renan Guedes, Danila Ignatov, Kiki Gabi, Stjepan Radeljic och Patrick Kpozo.

På mittfältet skulle jag kunna se en trio beståendes utav Cedric Badolo, Mudasiru Salifu och Diop Mouhame Sen, och framåt tror jag på Rasheed Ibrahim Akanbi och Pernambuco.

Möjlig startelva:

 

Historik

Det förra mötet mellan lagen var också det första någonsin. Den matchen slutade 2-0 till United efter mål från Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo.

Visste ni att…

 • Sheriff Tiraspol grundades år 1996.
 • Första gången Sheriff spelade i Europa League var år 2009.

Matchinformation

Manchester United
Sheriff Tiraspol
Turnering: Uefa Europa League, gruppspel
Tid: Torsdagen den 27 oktober 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Tasos Sidiropoulos (Grekland)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (hamstring, mitten/slutet november)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martial (skadad, liten chans)
 • Wan-Bissaka (matchform, stor chans)
 • Maguire (matchform, stor chans)
 • Van de Beek (matchform, stor chans)
FORM
V6/10OmoniaBEL3-2
V9/10EvertonBPL2-1
V13/10OmoniaHEL1-0
O16/10NewcastleHPL0-0
V19/10TottenhamHPL2-0
O22/10ChelseaBPL1-1

Sheriff Tiraspol

Skador och avstängningar:

 • Zohouri (avstängd, en match)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F6/10R. SociedadHEL0-2
V9/10Dinamo-AutoBligan1-0
F13/10R. SociedadBEL0-3
V16/10CSF BaltiHligan2-1
V19/10S. DrochiaBcupen6-0
F23/10PetrocubBligan0-1

United mot Sheriff

Totalt:11-0-02-0
Hemma:00-0-00-0
Europa League:11-0-02-0
SENASTE MÖTENA
V2022-09-15BEL2-0