Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Målvaktssnack / Russo ryktas bort / Mållöst för U21

Dagens nyhetssvep innehåller nyheter om David de Geas osäkra framtid i klubben. I övrigt så rapporterar vi om att Alessia Russo kan vara påväg till en fransk storklubb. Vi rapporterar även om att U21 laget inte lyckades slå Sparta Prag.

Målvaktssnack

Det råder ovisshet angående målvaktsposten till nästa sommar då det inte är någon hemlighet att Erik ten Hag föredrar en mer spelskicklig målvakt i sitt taktiska upplägg, något som David de Gea inte direkt gjort sig känd för i sin United-karriär. Vår spanske keeper har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben, med en option på ett ytterligare år.

Det var ingen rolig start på säsongen för David de Gea då spanjoren stod för några stora misstag i bortamatchen mot Brentford som slutade med 4-0. Sedan dess så har han fått bekvämligheten att skyddas av ett väldigt formstarkt mittbackspar i form av Rapha Varane och Lisandro Martinez, något som såklart har hjälpt målvakten att komma upp på fötterna igen. Det är också tydligt att Erik ten Hag under denna tid lagt fokus på att förbättra De Geas distribution, något som är en viktig ingrediens i den moderna fotbollen och De Geas svaghet i denna kategori är en stor anledning till att han tappade sin startplats i det spanska landslaget. Vi som har granskat de senaste matcherna har definitivt sett en förbättring av spelförmågan hos David de Gea men risken att Ten Hag vill ta in en ny målvakt till sommaren kvarstår.

Portos Diogo Costa och Athletic Bilbaos Unai Simon är två namn som scoutats av klubben som potentiella ersättare till De Gea. Två yngre målvakter som båda besitter en fin passningsfot och stämmer in på kriterierna hos en modern målvakt. Dock om David de Gea fortsätter att upphöja sitt passningsspel och håller formen uppe så kanske Ten Hag väljer att behålla honom som förstaval framför nätet även till nästa säsong.

Valet om vem som är målvakt nästa säsong ligger i Erik ten Hags händer och under resten av säsongen kommer vi att se om De Gea fixar att spela under tränarens spelsätt.

Russo ryktas bort

Franska storklubben Lyon har visat intresse att värva Alessia Russo i januari eller till nästa sommar. Lyon ser United som en säljande klubb efter att Jackie Groenen släpptes till PSG mot slutet av sommarfönstret.

Russo har mindre än ett år kvar på sitt kontrakt med klubben efter att kontraktsförhandlingarna avstannade i samband med Uniteds första försök till en förlängning. United vill inte sälja spelaren och hoppas att förhandlingarna om en kontraktsförlängning ska återupptas snart.

Russo gjorde 11 mål på 30 matcher förra säsongen och stod även för en väldigt imponerande prestation i sommarens EM turnering där hon gjorde 4 mål och en assist på 6 matcher då hennes England tog hem Trofén på hemmaplan.

Mållöst för U21

Det går fortsatt ganska tungt för U21 laget denna säsong efter gårdagens mållösa kamp mot Sparta Prag i säsongens första match i Premier League International Cup.