Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför Everton- Manchester United
Ett ordentligt test står för dörren

Söndagens match mot Everton blir ett ordentligt test för Manchester United.  Everton har nämligen börjat fint i WSL och har tagit totalt 9 poäng på fem matcher. Det gäller för United att hitta tillbaka till spelet som i vinsterna mot West Ham och Reading för att fortsätta sin segersvit. I matchen senast mot jumbon Leicester var spelet allt annat än fungerande men det blev ändå vinst med uddamålet. 

Matchen sänds på Viaplay. 

Läget i laget

United ligger med full pott och noll insläppta mål i ligan på delad förstaplats med Arsenal. Bättre start än så går inte att få. I de senaste matcherna mot jumbon Leicester i ligan och Durham i cupen har dock spelet knackat en del. Det gäller att hitta tillbaka.

Mary Earps lär vara tillbaka i målet efter vila i cupmatchen senast. Det innebär trygghet och hög nivå längst bak. Några spelare saknas fortfarande såsom Ona Batlle och Aofie Mannion, men de flesta är tillgängliga för spel. Sedan tidigare skadade Alessia Russo och Grace Clinton kan enligt Skinner vara med i laget på söndag.

Marc Skinner var nöjd med energin i cupmatchen senast (trots förlust på straffar) men menar att laget måste avgöra när de kontrollerar matcherna. Spelet kan bli mer direkt så vi hittar ingen bakom, säger Skinner. Han lät spelarna ta ansvaret över analysen för de senaste matcherna på träningsdagen igår för att se vad laget behöver göra i kommande matcher.

Han menar att mötet med Everton blir tufft, de är riktigt bra med bollen och på att vinna ytor. Skinner: ”Vi måste ha tålamod. Everton har tagit poäng mot bra lag och var väldigt bra mot Chelsea”.

Kort om Everton

Everton har börjat bra i ligan och tagit 9 poäng på fem matcher. Även Everton har en fin målvakt i Emily Ramsey. Hon såg till att Everton fick extra poäng efter straffar senast mot Aston Villa i cupen. Tyvärr för Evertons del får hon inte starta mot United som utlånad därifrån.

I övrigt tycks laget vara ganska intakt. Danske tränaren Brian Sörensen är nöjd med lagets insatser och menar att de kan störa alla stora lag. Kaptenen Lucy Graham är en nyckelfigur för laget. Vi ser även svenska 19-åringen Hanna Bennison som troligen tar plats på Evertons mittfält bredvid Graham och danska Karen Holmgaard. Efter ankomsten till Everton förra året gör Bennison det riktigt bra.

Framåt är unga Jess Park som lånats in från Manchester City riktigt vass.

Tidigare möten

Manchester United har vunnit fyra av de fem senaste mötena mot Everton och har på tio matcher totalt 8 vinster, en oavgjord och en förlust. Senaste möten i slutet av mars slutade 3-1 till United efter två mål av Alessia Russo.

Everton – Manchester United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 30 oktober
Avspark: 15.00
Teve: Viaplay