Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Everton - Manchester United 0-3
Everton städades av utan större problem

United tog under eftermiddagen emot Everton på bortaplan och spelade hem alla tre poäng. Det var ett stabilt United som tog sig an ett Everton som annars öppnat säsongen ganska starkt. En dag på jobbet-seger, skulle man kunna sammanfatta den som. 

Marc Skinners gäng har inlett säsongen på bästa sätt i ligan med fyra raka segrar. Idag gästade man Everton, som inför matchen placerade sig på fjärde plats, därmed en tuff uppgift på förhand.

Det skulle emellertid inte dröja länge innan gästerna hade satt sig i förarsätet. Efter knappa kvarten spelade lyckades Unitedspelarna erövra bollen en bit in på Evertons planhalva och efter att bollen hamnat på Katie Zelems fötter väntade ett inlägg som nådde Leah Galtons panna. 28-åringen nickade ner bollen till Nikita Parris som kunde raka in bollen i öppet mål.

Det var ändå ett hemmalag som tryckte på emellanåt men Mary Earps i Uniteds mål kunde ganska enkelt avvärja Evertons halvchanser.

Det var annars ett par avbrott som präglade delar av första halvlek. Ella Toone gick ner men reste sig och efter en dryg halvtimme fick Maria Thorisdottir en smäll mot huvudet. Norskan fortsatte emellertid spela.

Kort därefter ropades det på hands från Everton efter att Uniteds ytterback Hannah Blundell såg ut att ha fått bollen på handen. Domaren friade och på reprisbilderna var det också rätt beslut.

United imponerade kanske inte nämnvärt i första halvlek men var inte heller på något sätt oförtjänta av att leda matchen. Bägge lagen skapade chanser och på det stora hela var det ganska jämnt.

I inledningen av andra halvlek fick Toone ett bra läge att dubbla ställningen, men 23-åringen tog lite för god tid på sig vid avslutsläget och det rann ut i sanden. Galton hade bara några minuter senare ett läge att utöka men hennes avslut gick utanför.

Men Galton skulle inte gå lottlös. Tio minuter in i andra halvlek slog hon till efter att ha fått driva bollen tämligen ostört in på Evertons planhalva. Avslutet satt sedan läckert i bortre hörnet, otagbart för hemmalagets målvakt.

Hayley Ladd gjorde både mål och assist när Everton besegrades. Här tar hon sig an svenskan Hanna Bennison. 

Målet gav United andrum och kontroll, vilket sedan skulle resultera i ytterligare ett mål. Den här gången var det Ladds tur att få göra mål, och det var ett läckert avslut 29-åringen slog till med precis vid straffområdeslinjen.

Minuter efter målet gjorde United sina första byten för matchen, där Alessia Russo och Lucy Staniforth byttes in mot Lucia Garcia och Toone. Russo har nyligen kommit tillbaka från skada och det var så klart lite läskigt när hon kort efter sitt inhopp gick i backen. Som tur var reste hon sig ganska snabbt igen…

Earps skulle sedan få sträcka ut för att hålla liganollan intakt när Everton tryckte på mot slutet. I och med resultatet var det dock aldrig någon fara på taket och man kunde hålla 3-0 matchen ut.

Segern gör nu att United tar sig upp på första plats i Women’s Super League, men detta med en match mer spelad än Arsenal. Statistiken är också imponerande – fem vinster, fjorton gjorda mål och noll insläppta.

Målen

Everton – Manchester United 0-3 (0-1)

Women’s Super League, 30 oktober


0-1 Nikita Parris (13) (Galton) 

0-2 Leah Galton (55) (Ladd)

0-3 Hayley Ladd (68) 


Uniteds lag: Earps; Ladd, Thorisdottir, Turner (Tounkara 86), Blundell; Zelem, Le Tissier, Garcia (Staniforth 72), Galton; Parris (Boe Risa 86), Toone (Russo 72)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK