Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Real Sociedad - Manchester United 0-1
En match svår att förstå sig på

United åkte till Spanien och gjorde nästan jobbet mot Real Sociedad. Vann gjorde man å ena sidan, å den andra bara med ett måls marginal, vilket innebär att det blir en andraplacering i gruppen och därmed väntar playoff vad det lider.

Det var en ganska konstig match som utspelades på Anoeta igår kväll. Som väntat ställde Ten Hag upp ett förhållandevis starkt lag, där några oväntade namn också hittade in. Jag tänker framför allt på Garnacho och Van de Beek. Den förstnämnda var så klart spännande att se. Den andre, inte så värst.

Att det var Garnacho som gjorde Uniteds mål var givetvis extra roligt. Det tråkiga var dock att det inte betydde något i slutänden. Okej, vinst och tre poäng, men det var ju det där andra målet som hade behövts.

Det får en osökt att fundera på hur Ten Hag resonerade i paus och andra halvlek. Jag förstod faktiskt ingenting med bytena och jag tror inte att jag var ensam. Att Rashford kommer in var självklart och McTominay går väl ändå att köpa, även om jag av ren princip är emot det.

Dessa byten gjorde emellertid ingen direkt skillnad, och så mycket bättre skulle det inte bli. När Maguire byts in för att spela bredvid Ronaldo på topp är det naturligtvis något som inte står rätt till. Lägg därtill Fred, som föga överraskande bidrog med noll.

Det kändes som att vi hade spolat tillbaka till Mourinho-tiden, när United mest hela tiden skickade långa bollar mot straffområdet.

Om Ten Hag hade någon plan igår så kan vi konstatera att den var fruktansvärt dålig. Var han rädd för att byta ut Ronaldo, till exempel? Jag misstänker det, för jag vågar nog hävda att det hade gjort mer nytta än åverkan.

Tänka sig, när man trodde att man hade sett allt i detta United – åtminstone förra säsongens United – så får vi Maguire och Ronaldo tillsammans på topp. Det vore ju nästan kriminellt om vi hade vunnit gruppen på det viset.

Återstår nu att se vad vi får för lott till playoff-matcherna, som leder till åttondelsfinal. Räkna med ett minst lika starkt motstånd som Real Sociedad. På måndag vet vi.

Höjdpunkter

Höjdpunkter kan ses på United officiella hemsida.

Ten Hags presskonferens

Ten Hag mötte pressen efter matchen. Här kommer en sammanfattning av hans uttalanden:

  • Om bytena: Donny kunde inte spela 90 min, så det var planerat. Vi behövde ha in offensiv kraft och ta fler risker
  • Vi är besvikna över att inte vinna med två mål men tar med oss det positiva, särskilt med Garnachos insats. Han gör det väldigt bra och jag hoppas han kan hålla den här attityden och utvecklingsprocessen framåt.
  • Deras försvar gjorde allt för att dra ned tempot och lyckades med det genom att bara förlora med ett mål. Det är bara att gratulera.
  • Vi har konkurrens bland mittbackarna och det är bra. Victor var sjuk senast. Det är många matcher att spela så jag är glad att ha alternativ.
  • Maguire fick spela längst fram med Ronaldo för att komma åt bollarna och få ned dem i boxen. Vi lyckades med det.
  • Vi har en bra trend även om vi inte vann gruppen. Vi är nöjda med en vinst och att vi höll nollan och tar med oss det positiva att Donny är tillbaka och Garnachos insats.
  • Visst behöver vi göra fler mål, vi har haft våra möjligheter i tidigare matcher till bättre målskillnad.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

En betydelselös vinst, trots Garnachos första mål