Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Lindelöf eller Maguire? / Tight schema framöver / Earps och Galton kan bli månadens spelare i WSL

Fredagens nyhetssvep samlar upp vad Ten Hag säger inför fortsättningen i Premier Leauge. Aston Villa står för dörren på söndag. Därutöver nyheter om en flera nomineringar för Manchester United-spelare för oktober månad och lite annat smått och gott, bland annat problemet med ett tight schema framöver. 

Lindelöf eller Maguire?

Ten Hag fick frågan på presskonferensen inför Villa om han ser Victor Lindelöf som det naturliga valet som mittback nu när Varane är skadad. Han svarade att han måste tänka på det, ”Jag behöver se Aston Villa lite mer först och analysera. Sedan gör jag ett val.”. Han betonade att Martínez och Lindelöf har gjort det väldigt bra över ett antal matcher, men att också Maguire gjorde det bra. Att välja en framför en annan är inte något ställningstagande mot den som inte väljs, menar Ten Hag. Det återstår att se vem i det gamla radarparet som spelare på söndag.

 

Han betonade också igen att fokus är på Manchester United och att val inte kan göras för att någon spelare ska få tid inför VM. På frågan om han tror England med Maguire och Shaw som försvarare är starka nog att vinna VM så sa Ten Hag att han tror det är möjligt. England är en av favoriterna, enligt Ten Hag.

Offensiven i helgen

Det framgick också på presskonferensen inför Aston Villa att både Martial, Sancho och Antony dos Santos kan vara tillgängliga för spel i helgen, men att det medicinska teamet måste konsulteras för att veta säkert.

Ett annat avbräck är att Bruno Fernandes är avstängd på söndag. Ten Hag sa att han måste tänka även på det inför matchen mot Villa. Får vi kanske se Donny van de Beek igen? Ten Hag: ”Det var ett ok framträdande av Donny mot Real Sociedad, han är bra i presspelet och omställningar, men han behöver mer speltid och kan göra det ännu bättre i det offensiva spelet”.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida. 

Shoretire nominerad

Shola Shoretire finns med bland de ungdomar som tävlar om månadens spelare i PL2. Han har sett allt bättre ut och belönades senast med att vara med i truppen till seniorlaget. Med tanke på det tighta schema som råder framöver kan vi mycket väl få se Shola Shoretire framträda i någon av cuperna under säsongen.

Tight schema framöver

Att United inte lyckades vinna gruppen i Europa League ställer till det för kommande schema. Det finns inte många hål överlag och tidigare uppskjutna matcher mot Crystal Palace och Leeds blir mycket svåra att trycka in, särskilt om United går vidare i cuperna.

Kanske banar det väg för att Ten Hag prioriterar ned jakten på inhemska cuptitlar. Han säger dock själv att laget går för att vinna allt, hur det nu ska gå till.

Galton, Earps och Skinner nominerade

Även Uniteds damer har gått mycket bra i inledningen av säsongen och nu finns två spelare med i nomineringen till månadens spelare. Det gäller ytterforwarden Leah Galton och målvakten Mary Earps. Earps har inte släppt in ett enda mål hittills i WSL, vilket förstås utgör mycket fin statistik och en bra chans till vinst.

Även Marc Skinner är belönad med en nominering som månadens manager. Där återfinns också svenske Jonas Eidervall, tränare för Arsenal.

Två United-räddningar nominerade

Både Dean Henderson och David de Gea finns med bland de målvakter som tävlar om månadens räddning. I David de Geas fall gäller det räddningen mot West Ham och Kurt Zoumas nick.